Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Operas arodbiedrības vadītājs: Svaigas vēsmas noteikti būs

Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestra arodbiedrība, kas bija vieni no asākajiem iepriekšējā operas vadītāja Andreja Žagara kritiķiem, ar vērtējumu par jauno vadību nesteidzas, vien atzīstot, ka no līdzšinējā nepilnās valdes darba radies iespaids - sastrādāties varēs un sliktāk kā Žagara laikā nebūs.

Arodbiedrības vadītājs Aldis Grunde (Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK) portālam Diena.lv norādīja, ka ar pilno valdes sastāvu arodbiedrībai vēl nav bijusi iespēja tikties. "Ar nepilnu valdi esam tikušies, iespaids ir radies, ka varēsim sastrādāties," piebilda Grunde.

Viņaprāt, problēmu ar sastrādāšanos nebūs, ja vien jaunā vadība "godīga pilda savu darbu, komunicē ar saviem darbiniekiem, rūpējas par viņiem un atceras, ka galvenie operas teātrī ir mākslinieki, nevis administrācija, jo mākslinieki to produktu rada. Administrācija ir tā, kas palīdz to īstenot, protams, arī viņu darbs ir vajadzīgs, bet galvenie ir mākslinieki". 

Arodbiedrība uzsver, ka patlaban svarīgākais, lai jaunie operas vadītāji ievērotu jau panāktās vienošanās, kas, galvenokārt, skar atalgojumu, proti, pilnas slodzes atjaunošana mūziķiem un otrās daļas prēmiju izmaksu, kas plānota janvārī (pirmā daļa izmaksāta šogad Rīgas festivāla laikā).

"Svaigas vēsmas noteikti būs. 17 gadus bija vienas vēsmas, kas mūs neapmierināja, bet tagad skatīsimies, kas notiks. Ir tāds teiciens - sliktāk nebūs, sliktāk jau bija," vadības maiņu operā komentēja arodbiedrības vadītājs.

"Es domāju, ka Liepiņa kungs būs tas, kurš varēs sarunāties, un tas jau būs liels solis pretim, jo ar Žagara kungu pēdējos gados nesanāca ne tikties, ne parunāt," paužot personīgo viedokli, piebilda Grunde.

Jau vēstīts, ka vakantajam LNO valdes locekļa amatam izvēlēts komponists Zigmars Liepiņš, un viņš kļuvis arī par LNO valdes priekšsēdētāju. Jaunajā operas valdē labu laiku jau darbojas Inese Eglīte un Daina Markova.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē