Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Pabriks: Cīņai par brīvību nav valstu robežu

18. jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Igaunijas aizsardzības ministrs Urmass Reinsalu piedalījās kritušo igauņu karavīru piemiņas vietas atklāšanā Mazsalacā.

„Cīņai par brīvību nav valstu robežu, un savu brīvību ne vienmēr var izcīnīt un nosargāt, aizstāvot tikai savu teritoriju,” piemiņas vietas atklāšanā sacīja A.Pabriks. „Palīdzot kaimiņiem, mēs palīdzam paši sev. Šajās kaujās igauņi ir lējuši asinis gan par Latviju, gan par Igauniju. Mēs gadsimtiem ilgi esam gājuši vienā virzienā, plecu pie pleca cīnoties par kopīgām vērtībām. Mūsu ticība brīvībai ir nemirstīga.” 

 „Igauņi Latvijā cīnījās no 1918.gada līdz pat brīvības cīņu beigām, palīdzēja nosargāt Rīgu. Brīvības cīņu laikā Latvijā krita vairāk nekā 600 igauņu karavīru,” klātesošajiem atgādināja Igaunijas aizsardzības ministrs U.Reinsalu. „Esmu pateicīgs latviešiem par igauņu karavīru kapavietu sakopšanu un cieņas izrādīšanu kritušajiem.”

Pēc svinīgā pasākuma A.Pabriks divpusējās tikšanās laikā ar U.Reinsalu pārrunāja NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos veidošanu Rīgā un kiberaizsardzības aktualitātes. Tāpat ministri diskutēja par labākajiem risinājumiem patrulēšanā NATO gaisa telpā virs Baltijas, kā arī abu valstu iesaisti starptautiskajās operācijās Afganistānā un Mali. 

Piemiņas vieta Latvijā ir radīta pēc Igaunijas zemessardzes iniciatīvas sadarbībā ar Brāļu kapu komiteju. Mazsalacā atbrīvošanas cīņās kritušo igauņu piemiņas vieta eksistē jau kopš 1919. gada, godinot tuvākajā apkārtnē kritušos kareivjus, bet nu ar Igaunijas aizsardzības ministrijas finansiālu atbalstu šo vietu rekonstruēs un tiks uzstādīts arī piemineklis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē