Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pabriks: Neuzņemot bēgļus, Latvija var zaudēt pozīcijas uz valstij būtisko drošību

Neuzņemot papildus bēgļus, Latvija zaudēs iespējas savu interešu aizstāvībai citos jautājumos un tā vietā, lai Latvija veidotu nacionālo pozīciju bēgļu uzņemšanas jautājumā, pie varas esošie politiķi Latvijā šobrīd nodarbojas ar "nacionālo provinciālismu", tā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta panorāma teica bijušais Latvijas aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (Vienotība).

"Ja mēs nespējam laicīgi noformulēt savu pozīciju, citas Eiropas Savienības dalībvalstis var mūs šantažēt," norādīja EP deputāts.

Pabriks norādīja, ka Latvija varētu zaudēt Eiropas Savienības (ES) fondu naudu un vēl vairāk iespējams, ka Latvija var zaudēt pozīcijas attiecībā uz valstij būtisko drošību. "Valstis, kas palīdz sargāt Latviju, varētu kļūt mazāk draudzīgas," teica Pabriks.

Viņaprāt, 100 vai 700 bēgļi nespēj mainīt Latvijas politisko un kultūra vidi. Aktuāls esot jautājums, kādēļ Latvija nav gatava bēgļu uzņemšanai un integrācijai. "Varbūt beidzot mēs varam saņemties un sakārtot mūsu integrācijas politiku un programmas," teica Pabriks.

Kā ziņots, ņemot vērā, ka bēgļu jautājums Eiropas kontekstā ir svarīgs pagrieziena punkts, kas noteiks visas savienības nākotni, un Latvija piedalās tās veidošanā, Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien un rīt, 15.septembrī, Melngalvju namā tiksies ar Saeimā pārstāvētajām politiskajām partijām, lai šo jautājumu pārrunātu.

Prezidents iepriekš norādījis, ka bēgļu problēma ir Eiropas Savienības (ES) kopējs jautājums, kuru var atrisināt tikai kopīgiem spēkiem. Latvijas dalība šīs problēmas risināšanā esot apliecinājums, ka mums rūp Eiropas drošība un nākotne. Tāpat prezidents atgādina, ka Latvija ir pilnvērtīga ES dalībvalsts un šis ir viens no brīžiem, kad to jāapliecina darbos. "Mēs esam valsts, kas spēj risināt problēmas. Jāatceras, ka ES ir vērtībās balstīta valstu savienība, kur īpaši nozīmīga ir tieši iespēja kopīgi uzņemties atbildību un risināt dažādos izaicinājumus," uzsvēra prezidents.

Jau vēstīts, ka valdību veidojošo partiju koalīcija tā arī nespēja panākt vienošanos jautājumā par papildu bēgļu uzņemšanu.

Eiropas Komisija pagājušajā nedēļā ierosināja dalībvalstīm obligātā kārtā uzņemt 160 000 imigrantu no Itālijas, Grieķijas un Ungārijas. Latvijai papildus būtu jāuzņem 526 bēgļi. Latvija iepriekš bija paudusi piekrišanu 250 bēgļu uzņemšanai, tātad kopumā valstī būtu jāuzņem 776 bēgļi. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē