Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Parādnieks: Jauniešiem pareizā veidā un pedagogu uzraudzībā jāstāsta par ieročiem

Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) neatbalsta izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa ierosinājumu nepieļaut ieroču demonstrēšanu skolās.

I.Parādnieks uzskata, ka šāds aizliegums nebūtu lietderīgs, jo "aizliegtais auglis ir saldāks", turklāt jauniešiem "pareizā veidā un pedagogu uzraudzībā" vajadzētu izstāstīt par ieročiem, lai viņi saprastu, kas tas ir un ko tas nozīmē. Deputāts arī norādīja, ka dažādās skolās notikušas arī stundas, kurās ieročus demonstrēja arī Zemessardze un bruņotie spēki.

I.Parādnieks uzsver, ka ir jādomā par to, kā jauniešiem "izaugt par krietniem vīriem", jāzina vēsture un jālepojas ar sasniegto, savukārt šāds aizliegums to neveicinātu. Deputātam arī neesot skaidrs, kāpēc Ķīļa izteikumi tiek saistīti ar notikumiem bērnudārzā Pūcīte, jo likuma izpratnē bērnudārzā ieroči netika demonstrēti. Līdz ar to arī jāvērtē, vai aizliegums ienest ieročus nozīmēs arī to, ka nevarēs ienest "plastmasas pistoli", piebilst I.Parādnieks. Viņš šādu lietas pavērsienu uzskata arī par "ažiotāžas turpināšanu".

Kā ziņots, R.Ķīlis jau tuvākajā laikā valsts sekretāra pienākumu izpildītājai Laumai Sīkai uzdos izstrādāt normatīvo aktu grozījumu, ko virzīt apstiprināšanai valdībā un, ja nepieciešams, Saeimā, lai nepieļautu ieroču ienešanu un glabāšanu izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja ministra padomnieks komunikācijas jautājumos Reinis Tukišs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē