Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pārvadātājs: Tā ir objektīva nepieciešamība, nevis untums

Biļešu cenu paaugstināšana Rīgas satiksmes apakšuzņēmēju mikroautobusos ir objektīva nepieciešamība, jo laika gaitā ir palielinājušās izmaksas par degvielu, uzskata pārvadātāja SIA _VAS SV _jurists Mārcis Putāns. 

Kā vēstīts, Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisija otrdien neatbalstīja paaugstināta servisa mikroautobusu pārvadātāju uzņēmumu lūgumu palielināt maksu par vienu braucienu.

Uzņēmuma jurists apstiprināja, ka viņi ir vieni no tiem pārvadātājiem, kuri bija lūguši palielināt maksu par braucienu. Piedāvātā summa 50 santīmu vietā bija 55 santīmi. "Ja iebrauksim kādā degvielas uzpildes stacijā, tad sapratīsim, kādēļ šāds lūgums. Biļešu cenas nav mainījušās ļoti, ļoti ilgu laiku, bet degvielas cenas ir augušas. Tāpat mainījušās arī citas izmaksas. Skaidrs, ka augusi gan darba samaksa, gan transporta remontdarbu izmaksas," sacīja M.Putāns.

"Šī brīža piedāvātā paaugstinātā cena - 55 santīmi - neatbilst pēc tirgus cenas, bet mums jādomā arī par to, lai nezaudētu patērētājus," teica jurists. Viņš norādīja, ka šobrīd uzņēmums ar labdarību nenodarbojas un patlaban ar iekasēto spēj segt izdevumus. Uz jautājumu, kā pārvadātāji vērtē Rīgas domes noraidījumu, M.Putāns atzina, ka izprot pašvaldības lēmumu. "Varbūt līdz galam neesam spējuši argumentēt nepieciešamību. Mēs saprotam domi, tāpat kā saprotam, ka ir objektīvi iemesli, kas mudina palielināt biļešu cenas," minēja jurists. Viņš sacīja, ka Rīgas satiksme atbalsta pārvadātāju lēmumu, jo "Rīgas satiksme ir ieinteresēta, lai varam nodrošināt šī pakalpojuma pienācīgu izpildi," skaidroja M.Putāns. "Tā ir objektīva nepieciešamība, nevis untums," teica jurists.

Jurists atzina, ka uzņēmumi tuvākajā laikā sagatavos visus nepieciešamos dokumentus, lai atkal vērstos Rīgas domē ar lūgumu paaugstināt biļešu cenas mikroautobusos.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē