Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pavļuts: Izcila uzņēmējdarbības vide ir viena no manām prioritātēm

Izcila uzņēmējdarbības vide ir viena no manām prioritātēm, kam viens no priekšnosacījumiem ir skaidri spēles noteikumi visām iesaistītajām pusēm, trešdien, tiekoties ar Austrijas vēstnieku Latvijā Stefanu Pēringeru, sacīja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Abas puses atzinīgi novērtēja līdzšinējos divpusējo ekonomisko sadarbību, vienlaikus uzsverot, ka ir vēl visas iespējas to veicināt un padziļināt, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā. Gan D.Pavļuts, gan S.Pēringers uzsvēra, ka ir gatavi sniegt nepieciešamo atbalstu Latvijas un Austrijas uzņēmēju sadarbības veicināšanai. Pēc vēstnieka teiktā, Austrijas investīciju piesaistei ir svarīgi Latvijā nodrošināt stabilu un prognozējamu uzņēmējdarbības vidi, kas vairotu uzticēšanos abu valstu uzņēmēju vidū. Vienlaikus S.Pēringers atzina, ka Latvijā ir salīdzinoši laba biznesa vide.

"Šā gada martā tiks publicēts Konkurētspējas ziņojums, kas ļaus mums vēl precīzāk apzināt tās lietas, kas jāpilnveido un jāuzlabo uzņēmējdarbības vidē, lai veicinātu Latvijas starptautisko konkurētspēju," pēc tikšanās ar Austrijas vēstnieku uzsvēra D.Pavļuts.

Ekonomikas ministrs Austrijas vēstnieku iepazīstināja arī ar mērķiem un procesu industriālās politikas un Enerģētikas stratēģijas 2030 izstrādē, kā arī plānoto valsts kapitālsabiedrību pārvaldības reformu.

Ekonomikas ministrija informēja, ka Latvijas ārējās tirdzniecības preču apgrozījums ar Austriju 2010.gadā veidoja 196 miljonus eiro jeb 1037,7 miljonus latu, kas ierindoja Austriju 19.vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū. Latvijas eksports uz Austriju 2010.gadā veidoja 79,4 miljonus eiro jeb 55,88 miljonus latu, bet imports no Austrijas – 116,6 miljonus ASV dolāru jeb 82 miljonus latu. Imports salīdzinājumā ar 2009.gadu bija pieaudzis par 13,3%, bet eksports – par 26,6%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē