Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Pekala: ASV un Baltijas valstu prezidentu diskusijām būs praktisks iznākums

Domāju, ka visiem jautājumiem, par ko diskutēs ASV prezidents Baraks Obama un Baltijas valstu prezidenti, būs praktisks rezultāts, Latvijas Radio sacīja ASV vēstnieks Latvijā Marks Pekala.

"Būs sarunas par NATO, Afganistānu, investīcijām, enerģētikas drošību Baltijā un pasaulē, kiberdraudiem, sadarbību ar citām valstīm. Prezidents gribēs runāt par daudziem jautājumiem," atzina M.Pekala.

Viņš skaidroja, ka šī ir nozīmīga reize, kad visi četri prezidenti sanāks kopā un pārrunās padarīto, taču vēl svarīgākas būs diskusijas par pašreizējo situāciju un nākotnes sadarbību. M.Pekala arī sacīja, ka ASV pirmais partneris vienmēr bijusi Eiropa.

Uz jautājumu, vai attiecības ar Krieviju būtu viens no tematiem, M.Pekala sacīja, ka "būtu diezgan prātīgi domāt, ka Krievija būs viens no tematiem". "Ir ļoti daudz jomu, kur mēs ar Krieviju sadarbojamies, bet ir daudzas jomas, kur mums ir atšķirības. Ja prezidents par to runās, tad viņš būs ieinteresēts dzirdēt Latvijas prezidenta Andra Bērziņa viedokli par Krieviju," sacīja M.Pekala.

Jautāts par Latvijas sadarību ar ASV Afganistānas jautājumā, M.Pekala atzina, ka ASV vēlēsies paslavēt Latviju par sadarbību šajā jautājumā. Runājot par kravām uz un no Afganistānas, ASV vēstnieks Latvijā sacīja, ka, izvēloties ceļus, pa kuriem vest kravas no Afganistānas 2014. gadā, ņems vērā drošību, paredzamību un daudzus citus aspektus, tomēr noteikti ņems vērā arī cenu. "Būs jāspēj konkurēt ar cenu," sacīja M.Pekala.

Runājot par smagos kibernoziegumos apsūdzēto Denisu Čalovski, M.Pekala sacīja, ka neviens nav atzīts par vainīgu pirms tā pierādīšanas. M.Pekala gan uzsvēra, ka ASV garantē un garantēs, ka D.Čalovska tiesāšana notiktu saskaņā ar likumu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē