Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Piebalgs: Dombrovska galvenais uzdevums Briselē - nostiprināt eirozonas uzticamību

Valda Dombrovska (Vienotība) galvenais uzdevums kā Eiropas Komisijas (EK) viceprezidentam eiro un sociālā dialoga jautājumos būs nostiprināt sabiedrības uzticību eirozonai, intervijā _Latvijas Radio norādīja Eiropas Savienības (ES) attīstības komisārs Andris Piebalgs (Vienotība)_, kurš 1. novembrī oficiāli beidz darbu EK un atgriežas Latvijā.

Raugoties uz jauno EK sastāvu un arī Dombrovskim piešķirto viceprezidenta portfeli, Piebalgs arī uzsver, ka sabiedrībai "nav ar pirkstu jāvelk līdzi" viceprezidenta darbībām, jo viņš par aktuālo, visticamāk, informēs pats.

"Dombrovskis, visdrīzāk, teiks pats, ko dara un ir izdarījis. Viņš ir pietiekami bijis Latvijas sabiedrības uzmanības lokā, tādēļ mēģinās dot tik daudz informācijas, cik iespējams," norāda Piebalgs.

Par Dombrovska pamatuzdevumu Piebalgs uzskata eirozonas uzticamības nostiprināšanu. "Jānostiprina sabiedrības uzticamību eirozonai un jānodrošina tas, lai mēs neatgrieztos tādā krīzes situācijā, kāda tā bija pēc finanšu krīzes," uzsver Piebalgs, piebilstot, ka "protams, viss nav tikai uz viņa pleciem vien, tur pat ir arī Eiropas Centrālā banka, kura spēlē ļoti svarīgu lomu."

Kā otru galveno uzdevumu Dombrovskim pašreizējais EK pārstāvis redz "Eiropas izvilkšanu ārā no krīzes", atzīstot, ka tam gan nepieciešami papildspēki. "To gan viņš nevarēs izdarīt viens pats - tikai kopā ar kolēģiem. Šī brīža uzdevums - panākt, ka bezdarbs ES krītas un ka cilvēki atgūst uzticību Eiropas ekonomikai," uzskaita Piebalgs, uzsverot, ka tas prasīs vairākus gadus, taču "tāda ir šī portfeļa sarežģītība".



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Drošība, vide, tehnoloģijas

Latvijā 9. maijā tiek svinēta Eiropas diena. 1950. gadā šajā datumā Francijas toreizējais ārlietu ministrs Robērs Šūmanis nāca klajā ar deklarāciju par nāciju sadarbību, ko mūsdienās simboli...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē