Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Polijas vēstnieks Latvijā lūdz atsaukt rakstu

Ar nožēlu un pārsteigumu Jūsu avīzes elektroniskajā versijā (diena.lv) izlasīju profesora Alvīda Butka rakstu Kā savējie šauj (precīzāk - spļauj) uz savējiem.

Būdams vēsturnieks un žurnālists, esmu brīvas diskusijas un pat ļoti asu uzskatu paušanas piekritējs. Izlasot rakstu, man rodas iespaids, ka politiskais temperaments profesoram Butkum ir aizsedzis avotu zinātniskās kritikas principus. Taču profesora uzskati ir plaši zināmi. Vārda brīvības robeža tomēr beidzas tur, kur sākas apmelošana un cilvēku aizvainošana. Grūti ir savādāk uztvert lielo politiķu un varonīgo kareivju: Juzefa Pilsudska un Lucjana Žeļigovska salīdzināšanu ar Hitleru un Staļinu. Polijā šāda salīdzinājuma izmantošana parasti beidzas tiesas zālē. Īpašu izbrīnu rada šāda salīdzinājuma izmantošana tādā laikrakstā kā Diena. J. Pilsudskis, liels Latvijas draugs un Latgales atbrīvotājs, vadošajā Latvijas avīzē tiek salīdzināts ar meganoziedzniekiem – Hitleru un Staļinu.

Kā polis un Polijas valsts pārstāvis Latvijā ceru, ka redakcija atsauks šādus izteicienus un atzīs tos par kļūdainiem. Bet kā vēsturnieks esmu gatavs vest saturisku polemiku ar raksta  tēzēm, ja redakcija izteiks šādu interesi.

Savukārt autora ļaunais iestarpinājums par Polijas premjera apskaušanos ar Krievijas premjeru Smoleņskā ir īpaši nejauks. Ļaujiet atgādināt, ka tas bija līdzjūtības žests pie bojā gājušā Polijas prezidenta Ļeha  Kačiņska lidmašīnas dūmojošām atlūzām.

Cerībā uz drīzu reakciju uz Poliju aizskarošu viedokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē