Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Politologs: Pirmajā darba posmā īpaši pārsteigumi no prezidenta nav sagaidāmi

No Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa, kurš vakar pilnā apmērā atsāka pildīt Valsts prezidenta amata pienākumus, jaunā darba cēliena sākumā īpaši pārsteigumi nav sagaidāmi, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Latvijas Universitātes (LU) Sociālo zinātņu fakultātes dekāns un politologs Juris Rozenvalds.

Politologs prognozēja, ka prezidenta klātbūtni tuvākajā laikā varētu manīt vien pie strīdīgajiem Krimināllikuma grozījumiem, tomēr formālas iespējas kaut ko mainīt prezidenta rokās neesot. "Var jau būt, ka viņš tagad ir apmierināts ar labojumiem, tādēļ, iespējams, viņš varētu iesaistīties pārliecināšanā, bet tas arī būtu viss," sprieda Rozenvalds.

Taujāts par gaidāmajām sarunām ar ministriem par paveiktajiem darbiem, kas norisināsies nākamnedēļ, politologs norādīja, ka arī šajā jautājumā īpašus pārsteigumus nevajadzētu gaidīt. Viņa ieskatā nozīmīgākā saruna varētu norisināties ar veselības ministru Gunti Belēviču (ZZS) saistībā ar viņa attiecībām ar reģionālajām slimnīcām.

"Pieņemu, ka šie būs arī tie jautājumi, kas tikšanās laikā tiks pārspriesti, ņemot vērā arī viņa ierobežotās iespējas uz izpildvaru," izteicās Rozenvalds.

Laikraksts Diena ceturtdienas rītā jau vēstīja, ka prezidents apņēmības pilns ķerties pie darba. "No valdības prasīšu konkrētus darbus," apņēmības pilns ir Vējonis, kurš sagaida reformas izglītībā un veselībā. Jau drīzumā prezidents plāno doties arī reģionālajās vizītēs.

Prezidents uzsvēra, ka prasīs amatpersonām detalizēti iepazīstināt ar jau paveiktajiem darbiem, jo, lai arī viņa prombūtnes laikā darbi tika turpināti, ir daudzi jautājumi, kas prasa risinājumus.

Viņš arī drīzumā plāno doties reģionālajās vizītēs un akreditēt vēstniekus, savukārt tuvākā ārvalstu vizīte varētu norisināties vien šīs vasaras vidū.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    Sabiedriskais medijs apmaldījies

    Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

    Krievijas austrumu pagrieziens

    Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

    Dienas komentārs

    Vairāk Dienas komentārs


    Latvijā

    Vairāk Latvijā


    Pasaulē

    Vairāk Pasaulē