Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Prezidents: Elkor atlaides nepilsoņiem bija muļķība

"Tā ir muļķība no viņu puses, es ceru, ka viņi nav sapratuši, ko dara," trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā Krustpunktā, komentējot veikalu ķēdes uzņēmuma Elkor 11% atlaižu kampaņu nerezidentiem, sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents atsacījās piekrist domai, ka Elkor šādu kampaņu organizējis apzināti, lai parādītu, ka atsevišķos gadījumos Latvijas nepilsoņiem arī tiek dotas lielākas privilēģijas nekā pilsoņiem.

Bērziņš uzskata, ka kampaņu organizējis neprofesionālis, kurš pieļāvis muļķību savā darbā. Vienlaikus prezidents norādīja, ka daudzi nepilsoņi nevēlas kļūt par pilsoņiem, jo patlaban jau viņi bauda lielākas priekšrocības, piemēram, bez vīzas var doties uz Krieviju. Bērziņš uzskata, ka kritiku neiztur apgalvojums, ka pilsonību iegūt esot sarežģīti. Vienlaikus valstij esot jāiegulda darbs latviešu valodas apmācībā, kas arī tiek darīts, lai cilvēki, kas vēlas iegūt pilsonību, spētu nokārtot latviešu valodas eksāmenu, teica prezidents.

Jau ziņots, ka Elkor martā bija organizējis akciju, kuras laikā ārvalstu tūristiem piedāvāja 11% atlaidi pirkumam, atlaides neattiecinot uz vietējiem iedzīvotājiem.

Savukārt tagad Elkor paziņojis, ka par godu 4.maijam arī Latvijas pilsoņiem ir iespēja saņemt 11% atlaidi pirkumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē