Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +11 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Prezidents: Pašreizējā drošības situācijā laba militārā sadarbība iegūst lielāku nozīmi

Pašreizējā pasaules drošības situācijā laba militārā sadarbība iegūst vēl jo lielāku nozīmi, tiekoties ar NATO Sabiedroto ātrās reaģēšanas korpusa (ARRC) štāba komandieri ģenerālleitnantu Timu Evansu, uzsvēra Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā, tikšanās laikā prezidents ar štāba komandieri pārrunāja NATO Varšavas samitā pieņemtos svarīgos lēmumus alianses aizsardzības spēju stiprināšanā, tostarp par NATO klātbūtnes palielināšanu Austrumu flanga dalībvalstīs.

"Tie ir jauni soļi kopējās drošības stiprināšanai, un esmu gandarīts, ka NATO dalībvalstis ir vienotas izpratnē par atbalsta nepieciešamību Baltijas reģionam," teica Vējonis.

Valsts prezidents apliecināja, ka Latvija augsti vērtē Lielbritānijas atbalstu Latvijas bruņotajiem spēkiem jau kopš neatkarības atjaunošanas un arī labo divpusējo sadarbību ar ARRC.

"Mūsu valsts pārstāvja klātbūtne ARRC štābā sniedz būtisku pienesumu abām pusēm. Latvija iegūst operacionālo pieredzi vienā no vadošajiem NATO štābiem, savukārt ARRC - padziļinātāku izpratni par Baltijas jūras reģiona drošības jautājumiem," sacīja Vējonis.

ARRC ir daudznacionāls NATO sauszemes spēku ātrās reaģēšanas spēku štābs, kura uzdevums ir būt gatavam tikt izvietotam un darboties NATO, Eiropas Savienības (ES), koalīciju vai konkrētas valsts aizbildniecībā noteiktā vietā, veicot kombinētas un kopējas operācijas nepieciešamības gadījumā. Tas ir daļa no NATO Spēku struktūras, ko nepieciešamības gadījumā var ātri izvērst NATO operācijām.

Latvija ARRC ir pārstāvēta kopš 2014.gada augusta, bet kopš 2015.gada 1.janvāra ir pilntiesīga ARRC dalībvalsts. Latvijas pārstāvis ARRC ir štāba virsnieks pulkvežleitnants Igors Kļaviņš.

Valsts prezidenta oficiālās vizītes gaitā Lielbritānijā notikusi Vējoņa audience pie karalienes Elizabetes II, tikšanās ar Lielbritānijas parlamenta Lordu palātas spīkeri baronesi D’Souzu, parlamenta Pārstāvju palātas spīkeru Džonu Berkovu, kā arī tikšanās ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē