Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Psiholoģe: Izolēšana nebūtu veiksmīgākais risinājums

Jautājums, vai bērns par agresīvu uzvedību jāizslēdz no skolas, nav viennozīmīgi atbildāms. Ja bērnam ļoti agresīva uzvedība, kas apdraud drošību, tad tas jārisina, tomēr diez vai izolēšana no mācību iestādes būtu veiksmīgākais risinājums, portālam Diena.lv par Izglītības un zinātnes ministrijas plānoto, ka skolēnam būs jāmācās mājās, ja viņš atkārtoti apdraudēs savu vai citu personu drošību, veselību vai dzīvību, sacīja psiholoģe Kristīne Bondere.

Jau ziņots, ka nākotnē, gadījumos, kad skolēni atkārtoti apdraud savu vai citu personu drošību, veselību vai dzīvību, pamatojoties uz izglītības iestādes pedagoģiskās padomes sēdes ieteikumiem, direktoram būs tiesības ar rīkojumu noteikt pamatizglītības programmā paredzētā satura apguvi ģimenē.

Viņa norādīja, ka risinājums varētu būt speciālu programmu veidošana skolās un pedagogu apmācība. 

Psiholoģesprāt, izolēšana no skolas ir "vieglākais ceļš". "Izslēdzam, it kā problēmas vairs nebūtu, bet problēma jau tāpat pastāv. Tad jāpārdomā - kāda ir alternatīva izslēgšanai, kāda ir sabiedrības attieksme pret viņiem, lai nebūtu "uzspiests negatīvs zīmogs", kas pēc tam traucētu dzīvē," sacīja psiholoģe.

K.Bondere nedomā, ka tie vecāki, kuri iepriekš neatzina, ka viņu bērnam ir problēmas, pēc grozījumu pieņemšanas to atzīs. "Lai arī bērniem ir tās grūtības, viņiem skolā ir iespēja integrēties. Jārod risinājums, lai bērns nebūtu nošķirts no sabiedrības," norādīja psiholoģe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē