Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Rasnačs: Mākslīgi tas nenotiks

Vienots pasākums Latvijas kara veterāniem, pulcējoties vienā piemiņas pasākumā un kopīgi pieminot visus Otrā pasaules kara nacisma un komunisma upurus, mākslīgā veidā nevar notikt, uzskata Visu Latvijai-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK pārstāvis, 11. Saeimas deputāts Dzintars Rasnačs.

"Protams, ka aicinājums ir labas gribas žests, bet es domāju, ka tas vairāk būs atkarīgs no nevalstiskajām organizācijām, kas pārstāv abas karojošās puses," domā deputāts. Viņš piebilda, ka šis process varētu notikt pakāpeniski.

Kā vēstīts, lai 8.maija atceres diena netiktu izmantota sabiedrības grupu konfrontēšanai, bet veicinātu izlīgumu starp dažādās pusēs karojušajiem, Valsts prezidents Andris Bērziņš aicinājis Latvijas kara veterānu organizācijām pulcēties vienotā piemiņas pasākumā Rīgas Brāļu kapos.

"Es domāju, ka 8. maijs agri vai vēlu ieņems īsto vietu atceres dienās, jo 9.maijs ir vairāk Krievijas impērijas propagandas datums, nevis Uzvaras diena," sacīja Saeimas deputāts. Viņš atzina, ka šo aicinājumu vērtē pozitīvi.

Uz jautājumu, kā būtu jārīkojas NVO, lai samierinātu abas puses, Dz.Rasnačs nekomentēja. "Es nevēlētos teikt, kas jādara viņiem. Ir bijušas publiskas debates. Gan vieni, gan otri saprot, ka ir divu lielvaru sazvērestību upuri. Galvenais ir apzināties, ka Staļina un Hitlera laikā sanāca karot brālim pret brāli un tēvam pret tēvu," norādīja deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē