Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Raugze: Administratīvi teritoriālā reforma bija nepieciešama

Lai gan daudz apspriesta un kritizēta, administratīvi teritoriālā reforma bija nepieciešama un bez tās nevarēja iztikt, uzskata Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretāra vietniece Ilona Raugze.

Lai gan no pirmā posma īstenošanas palikuši vairāki neatrisināti jautājumi, jebkurā gadījumā spert pirmo soli bija nepieciešams, intervijā aģentūrai LETA atzina Raugze. "Tas bija kompromisu, baiļu un dažādu atkāpju pilns solis, bet bez tā mēs arī nevarējām. Tagad tas ir sperts, un mums pēc šīm vēlēšanām ir pienācis laiks runāt par nākamo," viņa norādīja.

Nākamajā posmā VARAM plāno atrisināt tos jautājumus, kas pirmajā reformas posmā netika atrisināti. Kā piemēru viņa minēja, ka otrajā reformas posmā tomēr vajadzētu pieturēties pie kritērija par iedzīvotāju skaitu vienā pašvaldībā, kas nevar būt mazāks par 4000.

Lai gan šāds kritērijs tika noteikts arī pirmajā reformas posmā, 36 pašvaldībās tas nav izpildīts. Tāpat ministrija nāks klajā ar piedāvājumu par pašvaldību apvienošanās ietvaru, lai neveidotos tāda situācija, ka pašvaldības administratīvā teritorija nav vienota, bet tajā ir pārrāvumi.

"Jebkura reforma izraisa bailes, bažas, neapmierinātību un neizpratni. Ceru, ka daudziem parādījām, ka nekas briesmīgs no tā nenotiek un iespējas attīstībai palielinās," pauda VARAM pārstāve. Un tieši tāpēc VARAM ir sagatavojusi administratīvi teritoriālās reformas izvērtējumu, lai parādītu arī pašvaldībām, kādas priekšrocības ir tiem, kas apvienojās lielākās teritorijās. "Pirmais solis bija ne bez kļūdām, bet bija ļoti vajadzīgs," viņa noteica.

Jau ziņots, ka VARAM piektdien prezentēs secinājumus par administratīvi teritoriālo reformu un piedāvās risinājumus turpmākai rīcībai. Reformas A mērķis bija izveidot patstāvīgi saimniekot spējīgas pašvaldības ar pietiekamu finansiālo un administratīvo kapacitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē