Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Reizniece-Ozola: Veselīgai valsts ekonomikai līdz 2020.gadam jārada 28 000 jaunu darbvietu

Veselīgai valsts ekonomikai līdz 2020.gadam jārada 28 000 jaunu darbvietu, šodien Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ikgadējā Biznesa forumā 2015 sacīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Viņa informēja, ka ar katru gadu Latvijā dibina aizvien mazāk uzņēmumu, savukārt likvidēto uzņēmumu skaits pieaug. Tāpat Latvijā ir pārāk maz ražojošu uzņēmumu.

"Latvijā jādubulto tādu ražošanas uzņēmumu skaits, kas var radīt produktus ar pievienoto vērtību. Tāpat līdz 2020.gadam Latvijā jārada 28 000 jaunu darbvietu, jo tikai tad ekonomika būs veselīga. Taču to var paveikt tikai uzņēmīgi cilvēki," norādīja ministre.

Savukārt LIAA direktors Andris Ozols atzina, ka mūsdienās biznesā nepietiek vien ar uzņēmējdarbības talantu.

"Atjaunotās Latvijas pirmajos gados uzņēmēji spēja pielāgoties biznesa videi un tradīcijām, kādu iepriekš nebija. Tas bija privatizācijas laiks, tika glābti ražošanas uzņēmumi, taču uzņēmējdarbības izglītība bija atstāta novārtā. Tolaik šķita, ka pietiek ar uzņēmējdarbības krampi. Taču tagad bizness ir kļuvis rafinētāks un aizvien lielāka loma ir zināšanām un kontaktiem," norādīja LIAA direktors.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā norisinās uzņēmējdarbībai veltītais Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Biznesa forums, aģentūru LETA informēja LIAA.

Pasākums notiek kino Splendid Palace, Elizabetes ielā 61, Rīgā. Forums ir vērojams arī video tiešraidē LIAA mājaslapā.

Dienas izskaņā, plkst.18, tiks godināti konkursa Eksporta un inovācijas balva 2015 laureāti, kurus sveiks konkursa patrons Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē