Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Rinkēvičs: Prezidentu vēlot tautai, uzvarētu visur redzama naudīgas kampaņas seja

Nenotiks tā, ka līdz ar tautas ievēlētu prezidentu, kuram dotas plašākas pilnvaras, Latvijā esošās problēmas mazināsies vai pazudīs kā nebijušas, piektdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ir nepieciešamas plašas diskusijas par risinājumiem, kas uzlabotu situāciju valstī, bet nedrīkst steigties ar Satversmes un citu likumu maiņu, ar to domājot Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nesen izteikto aicinājumu jau drīzumā grozīt likumdošanu, lai Valsts prezidentu ievēlētu sabiedrība nevis parlaments kā pašlaik.

"Man ir arī citas bažas. Tagad visi ievēlēsim prezidentu un cerēsim, ka nu tagad gan viss būs kārtībā, tagad viņš visu izdarīs, tagad visas reformas notiks, tagad visi vainīgie tiks sodīti, visi sliktie zēni kaut kur pazudīs. Nu, tā nebūs! Diemžēl mēs labi redzam, kā notiek vēlēšanu process - jo lielāka nauda, jo tu vairāk, es atvainojos par izteicienu, esi uz autobusu pakaļām redzams, jo tev ir lielākas izredzes iekļūt Eiropas parlamentā vai Saeimā," klāstīja ministrs.

Tāpēc ideja par tautas vēlētu prezidentu un tamlīdzīgi ierosinājumi jāizvērtē ļoti nopietnās diskusijās, uzsvēra Rinkēvičs.

Viņš arī ar pārliecību prognozēja, ka nākamgad, kad notiks Saeimas vēlēšanas, noteikti būs vērojami centieni no ārpuses ietekmēt Saeimas vēlēšanu procesu. Šādus secinājumus nav grūti izdarīt, vērtējot procesus, piemēram, ASV un Francijas prezidentu vēlēšanu laikā.

Arī Latvijā sagaidāmi informācijas uzbrukumi gan medijos, gan sociālajos tīklos, tāpēc jādara viss, lai pret to nodrošinātos.

Jau vēstīts, ka pavasarī Saeimas Juridiskās komisijas izveidotā darba grupa nāca klajā ar ierosinājumiem izmaiņām Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtībā un pilnvaru apjomā. Darba grupā strādājošie deputāti, noslēdzot darbu, vienbalsīgi pieņēmuši atzinumu, kurā rosina veikt atbilstošas izmaiņas Satversmē.

Šo ideju savā uzrunā Saeimas pavasara sesijas noslēguma sēdē pirms nedēļas uzsvēra arī Vējonis, aicinot virzīties uz to, lai jau 2019. gadā Valsts prezidents tiktu ievēlēts visas tautas vēlēšanās, kā arī tiktu paplašinātas valsts vadītāja pilnvaras.

Top komentāri

gp
g
kurš teica ka tauta ir gudra vēlot saeimu. ja tauta būtu gudra sen jau vecie komuņagas būtu prom, ar lembi pa priekšu.
smieklīgi
s
piemērs , smagos noziegumos apsūdzēta būtne populārākais politiķis Latvijā , staļins krievijā , nu te jau tauta nav stulba , bet debila , matemātikas egzāmenu nevar nokārtot bet grib vēlēt prezidentu?
Nah
N
Tāds jau bija šlesera klāstītais plāns lembergam paņemt prezidentu un premjeru un tas, pateicoties Vienotības kuslumam tagad ir notocis fakts. ZZS kopā Saskaņu ir drauds Latvijas ģeopolitiskajai izvēlei. Ir laiks organizēties un cīnīties (pēdējais laiks).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē