Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rozenvalds: Ar Trukšņa virzīšanu Jūrmalas domes vadītāja amatam ZZS pati zem sevis paliek bumbu

Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam virzot nesen no šī paša amata gāzto Gati Truksni, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pati zem sevis paliek bumbu, uzskata Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

Sarunā ar aģentūru LETA Rozenvalds sacīja, ka šāds ZZS solis "nav pats saprātīgākais", turklāt ir "vesela virkne apstākļu, kas apšauba, ka Trukšņa rīcības vienmēr bijušas perfektas".

"Ja ZZS atbalstīs Truksni, tas nerunās partijai par labu, jo, ja līdz šim tai izdevās distancēties, tad tagad tā solidarizējas un it kā pasvītro, ka viss esot labi," teica Rozenvalds.

Politologs norādīja, ka šāda rīcība ZZS varētu maksāt prestižu, turklāt visi patlaban pieņemtie lēmumi atstāj ietekmi uz nākamajā gadā paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, un "šāds solis ir bumba, ko ZZS paši zem sevis paliek". Rozenvalds skaidroja, ka ZZS mēģinājums teikt, ka Jūrmalā nekas neesot noticis, pašvaldību vēlēšanu kontekstā partijai nav izdevīgi.

Ņemot vērā pašreizējo Jūrmalas domes politisko spēku samēru, eksperta ieskatā ir maz ticams, ka opozīcija varētu vienoties par labu vienam kandidātam, tādējādi traucējot Trukšņa ievēlēšanu amatā.

Jautāts par to, kādēļ, viņaprāt, ZZS turas pie Trukšņa kandidatūras, Rozenvalds sacīja, ka par to ir grūti spriest.

Kā ziņots, ZZS Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam varētu virzīt nesen no mēra krēsla gāzto Truksni. Tikmēr partija Vienotība Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatam ir izvirzījusi domes deputāti Ivetu Blauu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē