Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Rozenvalds: No Čakšas lieli pārsteigumi un satricinājumi nozarē nav gaidāmi

No Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītājas Andas Čakšas, kuras kandidatūru veselības ministra amatam šodien izskatīs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valde, lieli pārsteigumi un satricinājumi nozarē nav gaidāmi, aģentūrai LETA pauda politologs un Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns Juris Rozenvalds.

Viņš pieļāva, ka Čakša varētu turpināt nu jau bijušā veselības ministra Gunta Belēvičs "iesākto līniju", jo iepriekš bijusi viņa padomniece.

"ZZS gan ļoti ātri atrada aizvietotāju Belēvičam, kas norāda uz to, ka Belēviča rīcība pēdējā laikā nebija apmierinājusi paša partijas biedrus. Ņemot vērā viņa zemos reitingus, izskatās, ka nākamais kandidāts tika meklēts jau iepriekš," sprieda Rozenvalds, kurš pieļāva, ka notikumi ap "rindu lietu" vienīgi likuši procesu paātrināt.

Politologs arī norādīja, ka kopumā no Čakšas nebūtu sagaidāmi lieli pārsteigumi. "Nav gaidāmi lieli satricinājumi, radikāli pārsteigumi un nostājas maiņa," viņš prognozēja.

Jau vēstīts, ka pēc skandāla saistībā ar ķirurģisku manipulāciju veikšanu Latvijas Onkoloģijas centrā, apejot oficiālo pacientu reģistrācijas kārtību, Belēvičs piektdien atkāpās no amata. Tāpat Belēvičs paziņoja par izstāšanos no Latvijas Zaļās partijas un ir nolicis Saeimas deputāta mandātu.

Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) ir piedāvāts veselības ministra amatam virzīt Čakšas kandidatūru. Sagaidāms, ka šodien Čakšas kandidatūra tiks nominēta oficiāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nekad nesaki nekad

Daļā Lielbritānijas 2. maijā ir gaidāmas pašvaldību jeb vietējās vēlēšanas, kuras konservatīvo neveiksmes gadījumā draud ar problēmām britu premjeram Riši Sunakam. Tostarp, kā vēsta izdevums Fina...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē