Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

RTO: Sarunas starp Rīgas centrālais termināls un Rīgas brīvostas pārvaldi nenotiek

Sarunas starp Rīgas Centrālais termināls (RCT) un Rīgas brīvostas pārvaldi par Eksporta rajona ostas darbības pārcelšanu uz Krievu salu nenotiek, pamatojoties uz to, ka pēc vairākkārtējiem lūgumiem nav saņemta tehniskā informācija un būvprojekts. RCT vēstulēs ietvertie lūgumi tiek klaji ignorēti.Šā gada 17.

septembrī saņēmām no Rīgas brīvostas pārvaldes līguma projektu par Krievu salas infrastruktūras nomu. Līgumā nav identificēts pats svarīgākais: līguma priekšmets jeb detalizēts Krievu salā būvējamās infrastruktūras saraksts. Bez tā Rīgas brīvostas pārvaldes piedāvājums ir formāls, bez konkrētiem pielikumiem. 24.septembrī RCT nosūtīja Rīgas brīvostas pārvaldei kārtējo vēstuli ar lūgumu identificēt ostas infrastruktūras nomas līguma priekšmetu. Atkārtoti tika uzsvērts, ka sarunu uzsākšanai par komercdarbības pārcelšanu uz Krievu salu ir jābūt skaidri definētam, kas konkrēti Rīgas brīvostas pārvaldes uzdevumā tiek būvēts un ko piedāvā nomāt. Ir nepieciešams risinājums, kas ļauj saglabāt esošos kravu apjomus.Nesaņemot pieprasīto informāciju, šī gada 26.septembrī pirmo reizi no Rīgas brīvostas pārvaldes saņēmām aicinājumu tikties 30.septembrī, lai apspriestu nosūtītā līguma nosacījumus. Šī gada 29.septembrī RCT nosūtīja atbildes vēstuli, ka sarunu uzsākšanai ir jābūt precīzi definētam līguma priekšmetam. Rīgas brīvostas pārvaldei ir izteikts piedāvājums organizēt tikšanos šī gada 7.oktobrī, ja līdz 30.septembra plkst.17 tiks saņemta visa iepriekš pieprasītā informācija. Ir nepieciešama aptuveni nedēļa, lai iepazītos ar vairāk nekā simts miljonu eiro vērtās Krievu salas infrastruktūras objektu sarakstu un detalizētiem parametriem.Ceram, ka saņemsim no Rīgas brīvostas pārvaldes visu pieprasīto informāciju noteiktajos termiņos un uzsāksim konstruktīvas sarunas par komercdarbības pārcelšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē