Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Sprūdžs: Valsts un pašvaldības nedrīkst būt kā pozīcija un opozīcija

"Līdz ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu un apstākli, ka pašvaldību vadībā dominē politiskie spēki, kas nav pie varas valdībā, abu pušu pretnostatīšana iegūst jaunas krāsas. Un to uzskatāmi var redzēt arī šodienas Saeimas sēdē," uzskata vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs.

E.Sprūdžs nepārmet šo politizāciju pašvaldībām, jo tā diemžēl ir bijusi Latvijā ierasta  prakse un izmaiņas tik drīz diez vai notiks, jo tās saistāmas ar politiskās kultūras maiņu, mazinot iedalījumu savējos un svešajos. "Tā tas ir noticis gan valsts, gan pašvaldību līmenī un šī brīža politiskajā situācijā tas ietekmē arī attiecības starp valsti un pašvaldībām. Tas nav pareizi. Ir jācīnās par idejām, nevis pret tautas priekšstāvjiem".

"Ilgstoši ir valdījusi situācija, kad ne valstij, ne pašvaldībām nav bijis kopīga redzējuma par attīstību, budžetu, plānošanu un katra puse tam ir pievērsusies tikai no sava skatpunkta, nevis, domājot par iedzīvotāju un valsts ilgtermiņa interesēm," atzīst ministrs.

"Pievērsiet uzmanību retorikai! Tā vietā, lai sacenstos par to, ko katra puse varētu vēl vairāk izdarīt iedzīvotāju labā, notiek ķīvēšanās, no kā varētu atteikties un ko uzvelt otram. Vienota darba vietā ir notikusi tikai bēgšana no problēmām, risinājumiem, bet sajūtas, ka abas puses ir saimnieki, nav bijis. Un jāatzīt, ka tas tā ir bijis ne tikai krīzes laikā, bet arī pirms tam," secina E.Sprūdžs.

Ministrs jau trešdien tiekoties ar Zemgales novadu vadītājiem norādīja - ir apsveicami, ka pašvaldības ceturtdien ir klāt Saeimā, kas lemj par nākamā gada budžetu, bet pilsētām un novadiem šajā procesā ir jāiesaistās arī agrākā posmā, kopīgi meklējot risinājumus problēmjautājumiem. 

"Ļoti gribētos gatavojot nākamā gada budžetu jau savlacīgi veidot konstruktīvu dialogu par to, kādas funkcijas valstij, pašvaldībām un iedzīvotājiem ir vajadzīgas. Ticamākais, ka tas notiks pēc vēlēšanām, taču vienlaicīgi aicinu pašvaldību pārstāvjus par to runāt jau priekšvēlēšanu gaisotnē," saka E.Sprūdžs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē