Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Šteinbuka: Latvijai ir ļoti svarīga EK rekomendāciju izpilde

Nevis Eiropas Komisijai (EK), bet gan Latvijai pašai ir ļoti svarīga EK maija vidū sniegto rekomendāciju izpilde, uzskata EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka.

Viņa šodien Eiropas lietu komisijas, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Ilgtspējīgas attīstības komisijas kopsēdē pauda cerību, ka vairākas no tām rekomendācijām, kuru ieviešana ir kavējusies, tomēr tiks paveiktas un tiks sasniegts nepieciešamais progress.

"Tas pirmām kārtām ir nepieciešams pašai Latvijai," viņa sacīja.

Savukārt Ekonomikas ministrijas Ekonomiskās politikas koordinācijas nodaļas vadītāja vietnieks Česlavs Gržibovskis, runājot par rekomendāciju ieviešanu, klātesošajiem skaidroja, ka ministrija maija beigās nosūtījusi savus komentārus un priekšlikumus EK.

"Kopumā mēs piekrītam EK rekomendācijām visās tajās jomās. Pašas rekomendācijas mums nebija pārsteigums, jo principā divpusējā līmenī ar EK mēs par tām diskutējām ļoti bieži," viņš norādīja, piebilstot, ka daļu no rekomendācijām tomēr nav iespējams ieviest zināmā laika posmā, turklāt rezultāti no jau veiktajām un ieviestajām reformām "kaut kādos rādītājos parādās ar laika nobīdi".

Tikmēr izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile ar gandarījumu novērtēja panākot progresu izglītības jomā un pauda cerību, ka ar laiku progress būs vēl labāks, jo veikti ļoti nozīmīgi priekšdarbi.

Komentējot profesionālo izglītību un apmācīju, Seile arī norādīja, ka ministrijas vēlme ir panākt to, ka profesionālā izglītība iegūst tikpat augstu prestižu kā vidējā izglītība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē