Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Straujuma: Jaunais vilnis nav jāaizliedz

Savukārt uz piebildi, ka Jaunais vilnis ir pasākums, kurā tiekas ne tikai mākslinieki, viņa paudusi, ka "ir drošības iestādes, kas uzmana, ja ir bažas par to. Bet mēs nevaram ierobežot mākslinieku darbu".
Premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) neiebilst pret konkursa Jaunais vilnis dalībnieku uzstāšanos Latvijā un mākslinieku darbu nav jāierobežo, trešdien laikrakstā Diena publicētā intervijā atzinusi valdības vadītāja.

Uz jautājumu, vai Krievijas attieksmes pret Ukrainu kontekstā Latvijai ir vajadzīgs propagandas pasākums, ko sauc par Jauno vilni, Straujuma paudusi, ka nekad nav bijusi Jaunā viļņa pasākumos un "pa televizoru skatījusies sen atpakaļ, kad dziedāja Igo". Taču viņa neiebilst pret mākslinieku uzstāšanos Latvijā.

"Neuzskatu, ka mums tas jāaizliedz," izteikusies premjerministre.

Jau vēstīts, ka šopavasar kontekstā ar Krievijas īstenoto Krimas aneksiju daudzu valstu, to skaitā Latvijas, mākslinieki aicina pārtraukt kultūras sakarus ar Krieviju, līdz tā nebeigs savu agresiju Ukrainā, taču Jūrmalā arī šovasar notiks konkurss Jaunais vilnis. Jūrmalas pašvaldība festivālam šogad izrādījusi īpašu labvēlību, savai kapitālsabiedrībai SIA Dzintaru koncertzāle piešķirot vairāk nekā 32 tūkstošus eiro "darbības nodrošināšanai konkursa Jaunais vilnis norises laikā".

Vairākas Jaunā viļņa zvaigznes, kuras Dzintaru koncertzālē ik gadu uzstājas ar priekšnesumiem un sēž žūrijas krēslos, ar savu parakstu publiski apliecinājušas atbalstu Krievijas prezidenta Vladimira Putina pozīcijai attiecībā uz Krimas pussalu un Ukrainu.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība) toreiz Dienai norādīja: "Ņemot vērā esošo situāciju, konkursa Jaunais vilnis norise Jūrmalā nebūtu gaumīga, bet tas lai paliek uz konkursa organizatoru sirdsapziņas."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē