Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Straujuma: Sarunu process par eirokomisāru amatiem vēl ir pašā sākumā

Runāt par amatiem Eiropas Komisijā (EK) un to, vai Latvija iegūs noskatīto ekonomikas un finanšu bloka komisāra portfeli, vēl ir pāragri, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam Rīta Panorāma telefonsarunā norādīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība), kura otrdien Briselē piedalījās neformālajā Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāju sanāksmē.

Izskanējis, ka par eirokomisāru varētu kļūt ekspremjers un jaunajā Eiropas Parlamenta sasaukumā ievēlētais Valdis Dombrovskis (Vienotība), kurš arī pats neslēpa, ka labprāt iegūtu komisāra amatu ekonomikas vai finanšu jomā."[Sarunu process] vēl ir pilnīgi pašā sākumā. Šajā un citās tikšanās reizēs paudu, kurš ir ļoti labs kandidāts, proti, ekspremjers Valdis Dombrovskis, un ka amats, kas saistīts ar ekonomiku un finansēm, ir ļoti piemērots viņa kvalifikācijām. Gribu teikt, ka visi cilvēki, ar kuriem tikos, ar izpratni to pieņēma," pauda Ministru prezidente.Vēl nav arī panākta vienošanās par EK vadītāju, tāpēc Eiropadomes prezidents Hermanis Van Rompejs konsultēsies ar parlamenta grupām un dalībvalstīm. "Šobrīd viennozīmīga atbalsta nav nevienam kandidātam," norādīja Straujuma.Tāpat sanāksmes laikā tika apspriesti arī ar Ukrainas krīzi saistīti jautājumi. ES valstu vadītāji pieņēma rezolūciju, kurā brīdina Krieviju par jaunu sankciju piemērošanu, ja tiks turpināta situācijas eskalācija. Pašlaik tiek izstrādātas ekonomiskās sankcijas, kuras vajadzības gadījumā tikšot liktas lietā.Šobrīd gan ES valstis cer, ka ekonomiskās sankcijas nevajadzēs ieviest, paļaujoties uz situācijas stabilizāciju pēc Petro Porošenko ievēlēšanas Ukrainas prezidenta amatā.Jau vēstīts, ka no Latvijas EP ievēlēti astoņi deputāti. Vienotību pārstāvēs ekspremjers Valdis Dombrovskis, Sandra Kalniete, Artis Pabriks un Krišjānis Kariņš. No Nacionālās apvienības ievēlēts Roberts Zīle, no Saskaņas ievēlēts Andrejs Mamikins, no ZZS - Iveta Grigule un no Latvijas Krievu savienības - Tatjana Ždanoka.Ja Valdis Dombrovskis iegūs eirokomisāra amatu, viņa vietā EP deputāta pienākumus pildīs Inese Vaidere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas neitrālais statuss

Politiskās diskusijas par iespējamo pievienošanos Ziemeļatlantijas aliansei uzliesmojušas vēl vienā apvienotās Eiropas dalībvalstī – ar savu neitralitāti zināmajā Austrijā.

Strādāt, ne spriedelēt

Aizvakar Saeimas deputāts Jānis Vitenbergs (NA) sociālajā vietnē X dalījās ar savām pārdomām par iemesliem, kādēļ Latvijas mazumtirdzniecības veikalu plauktos ir maz vietējās izcelsmes produktu.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē