Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Strautmane: Referenduma ierosināšana jāpadara sarežģītāka

Referenduma rezultāts ir labs un bija prognozējams, uzskata žurnāliste Baiba Strautmane, būdama pārliecināta, ka notikušais bijis "Krievijas inspirēti nemieri". Tāpēc kaimiņvalsts viedoklis būs izšķirošais, vai pēc šīs tautas nobalsošanas tiks rīkotas citas līdzīgas akcijas, pārliecināta ir B.Strautmane. "Katrā gadījumā preventīvi ir kaut kas jādara, lai procedūra referenduma rīkošanai nebūtu tik vienkārša," Dienai pauda žurnāliste.

"Spriežot pēc piedzīvotā pēdējo mēnešu laikā, ir acīmredzami, ko esam izdarījuši nepareizi – ka jāsāk rīkot referendumi par otro valsts valodu kā krievu valodu, lai televīzijā, 100.pantā un citur medijos parādītos un izteiktos tādi krievu valodā iznākošo izdevumu pārstāvji kā, piemēram, Mamikins un citi. Lielā mērā mēs paši, latvieši, līdz šim esam komfortabli jutušies savā noslēgtajā telpā," sacīja B.Strautmane, norādot, ka tikai ar referendumu saistītajās diskusijās esot parādījies, ka Latvijā ir "liela, dzīvelīga, krāsaina sabiedrības daļa, par ko neesam gribējuši zināt".

Pēc žurnālistes domām, liela vaina jāuzņemas latviešu politiķiem, kas nav pievērsuši uzmanību šai sabiedrības daļai, jo "no šīs puses var nākt liela konkurence". "Tas ir vienkārši, bet prasa piepūli – saņemties un uzklausīt kritisku viedokli," pauda B.Strautmane. Tikai kopīgā mediju telpā sapuldinot viedokļus, kas atsevišķi izskanējuši latviešu valodā un krievu valodā iznākošajos medijos, var panākt situāciju, kad "uz ausīm netiek liets ievārījums" un katrā telpā viedokļu paudēji nepauž pretēju viedokli.

"Tie ir Krievijas inspirēti nemieri. Turpmāk viss notiks tā, kā Krievija uzskatīs par pareizu – vai būs nepieciešams turpināt notiekošo, vai arī mēs rīkosimies tā, ka viņi sapratīs, ka nekas nevar izdoties. Katrā gadījumā preventīvi ir kaut kas jādara, lai procedūra referenduma rīkošanai nebūtu tik vienkārša – vai nu palielināt vācamo parakstu skaitu vai radīt kādus citus šķēršļus,“ pauda žurnāliste. „Tas ir politiķu, juristu un atbildīgo pienākums, lai tas nebūtu tik vienkārši," sacīja B.Strautmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Populisms "neizrullē"

Vakar Saeima noraidīja Progresīvo priekšlikumu grozījumiem Pašvaldības domes vēlēšanu likumā, ar kuru tika rosināts ļaut pašvaldību vēlēšanās balsot nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma. Jāsaka tieš...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē