Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Točs: Ceru, ka Vjačeslavs Dombrovskis "Ķīļa iesāktās reformas" neturpinās

Ceru, ka Vjačeslavs Dombrovskis "Ķīļa iesāktās reformas" neturpinās, bet tikai tā runā, lai glābtu drauga seju. Jo nekādas reformas izglītībā nav ne bijušas, ne sāktas. Ir daži apšaubāmi lēmumi, pret kuriem solidāri protestē Latvijas izglītības sistēma, cerot, ka Ķīļa kļūdas tiks labotas.

Tāpēc pirmais novēlējums Vjačeslavam Dombrovskim ir labot Roberta Ķīļa kļūdas. Sadarboties ar nozari. Labot to, kas labojams. Izdarīt to, kas gada laikā ir reāli izdarāms. Latvijas augstskolu akreditācija nedrīkst kavēties. Studentiem ir jāsaņem pilnvērtīgi diplomi. Vjačeslavam Dombrovskim ministra amatā ir jābūt lojālam nevis pret bēdubrāli Ķīli, turpinot uzturēt zināmus mītus, bet godīgam pret Latvijas izglītības sistēmu, kuru viņš pārstāv, pats būdams pasniedzējs divās augstskolās.

Vjačeslava Dombrovska izvirzītās prioritātes ir reālistiskas un atbalstāmas. Pedagogu atalgojuma un motivācijas sistēmas uzlabošana. Profesionālās kvalitātes novērtēšanas sistēmas sakārtošana. Vispārējā izglītība bez maksas. Skaidri nosakot, kurus mācību līdzekļus nodrošina valsts, kurus - pašvaldība, bet ko pērk vecāki. Būtiska ir profesionālās izglītības nozīmes izcelšana.

Šodien caurmēra kvalificēts strādnieks bez augstākās izglītības nopelna vairāk nekā laba daļa sociālo zinātņu virziena beidzēju ar augstskolas diplomiem. Un tā ir nevis netaisnība, bet darba tirgus realitāte, kas atspoguļo sabiedrības vajadzību pēc labiem santehniķiem un celtniekiem, kuru patiešām trūkst.

Augstākās izglītības kvalitāti Vjačeslavs Dombrovskis, atšķirībā no Ķīļa, gatavojas celt kopā ar nozares pārstāvjiem. Nekāda revolūcija Latvijas augstākajā izglītībā nav nepieciešama. Runāšana par to vien var pārvilkt strīpu sadarbības plāniem ar Ķīļa bezkaunīgi diskreditēto Latvijas augstskolu izglītības sistēmu, kuras daudzas programmas ir labā Eiropas līmenī un pat pārsniedz to. Tāpēc otrais novēlējums ir nepārņemt priekšgājēja retoriku un nemēģināt viņu atdarināt, bet būt pašam par sevi.

Trešais novēlējums Vjačeslavam Dombrovskim ir mācīties valdības darbu, skatoties uz valsti kopumā. Reformām gada laikā līdz vēlēšanām nav laika. Toties ir laiks, lai sagatavotos kļūt par premjeru. Vjačeslava Dombrovska problēma ir tā, ka viņam nav partijas.

Kamēr Vienotība evolucionē etniskas rīdīšanas virzienā, Reformu partijai ir iespēja pārņemt Eiropas partijas nišu, godīgi un atklāti aizstāvot eiropeiskas vērtības Latvijas politikā. Vai mest mieru un pievienoties Vienotībai vai SC, kur ir organizācijas, bet trūkst cilvēku, kas varētu būt ministri vai premjers. Zatlerisms, sprūdžisms un ķīlisms ir nobeiguši RP, bet Daniels Pavļuts, Edgars Rinkēvičs vai Vjačeslavs Dombrovskis ir atplestām rokām gaidīti jebkurā partijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē