Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Točs: Cik maksā Dombrovska kabineta īre?

Lasu Ināras Egles ziņu: "Partijas vadības augstākajā līmenī Ministru prezidenta zālē Vienotība piektdien uzaicinājusi uz tikšanos reģionālo partiju līderus." Esmu mēms, neticu savām acīm, lūk, tā ir augstākā līmeņa nekaunība!

Draugi, Ministru prezidenta zāle nav Vienotības partijas birojs! Ministru kabineta ēka ir valsts, nevis partijas īpašums. Ar kādām tiesībām viena partija savām vajadzībām bez maksas izmanto valsts īpašumu, kas ir visu mūsu pilsoņu un nodokļu maksātāju kopīgs īpašums?

Vai Vienotības partija samaksāja par premjera zāles īri? Grūti to iedomāties, jo tas nav iespējams. Neviens Latvijas likums, nedz normatīvais akts neparedz valdības telpu izmantošanu privātām vajadzībām.

Uz tikšanos Ministru prezidenta zālē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis drīkst aicināt pašvaldību vadītājus kā pašvaldību pārstāvjus. Ne viņš, ne vēl jo vairāk Vienotības partijas vadība nav tiesīga aicināt uz tikšanos premjera zālē pašvaldību vadītājus kā reģionālo partiju līderus.

Tā ir rupja administratīvā resursa izmantošana. Vai par to ir informēts KNAB? Jācer, ka Aleksejs Loskutovs jau ir uzrakstījis ziņojumu bijušajai darbavietai, kā likumpaklausīgam pilsonim pieklājas. Vai tiešām neviens Vienotības partijas biedrs nav atsaucies KNAB aicinājumam kļūt par brīvprātīgu ziņotāju par nelikumībām valstī?

Kur skatās Vienotības Ētikas komisija? Vai atkal attaisnos partijas biedru neētisko rīcību post factum?

Administratīvā resursa izmantošana arī ir korupcija. Tā ir valsts mantas izmantošana atsevišķu personu privātās politiskās interesēs, nemaksājot par to neko. Publicitātes gūšana, nemaksājot par reklāmu. Valsts telpu izmantošana, nemaksājot par īri.

No mana kā pilsoņa viedokļa tas ir daudz neglītāks pārkāpums nekā reklāmu tēriņu pārsniegšana, jo par reklāmu partija samaksā. Administratīvā resursa izmantošana notiek uz mana kā pilsoņa rēķina, jo es maksāju nodokļus, par kuriem tiek uzturēta valsts. Es nemaksāju nodokļus, lai apmaksātu Vienotības partijas tikšanās ar citu partiju partijniekiem, saviem vēlētājiem vai citas publicitātes akcijas, izmantojot administratīvo resursu.

Varbūt es esmu slikti informēts un Ministru kabinetā jau ir izlikts cenrādis par valdības telpu izīrēšanu dažādām privātajām vajadzībām? Jo, ja uz tikšanos premjera zālē var aicināt Vienotības partija, kāpēc uz to nevar aicināt Ventspils vai Latgales partija, vai Gods kalpot Rīgai!?

Lemberga un Amerika kungam ir savi kabineti. Bet ir opozīcijas partijas, kurām ir švaki ar telpām, tās varētu pieteikties izmantot MK ēku, lai tur rīkotu savas tikšanās. Uzreiz paceltu savu politisko svaru! Turklāt, uz kāda pamata tagad jebkurai partijai - liela tā vai maza - var atteikt izmantot valdības ēkas politiskajai aģitācijai, ja Vienotība to dara?

To būs iespējams izdarīt tikai tad, ja KNAB vai Valsts kontrole, vai kāda tiesa izskatīs šo gadījumu, izvērtējot tā atbilstību likumiem un normatīvajiem aktiem.

Pretējā gadījumā pēdējā priekšvēlēšanu gada laikā valdības un pašvaldību mājas pārvērtīsies bezmaksas partiju birojos, kurus lielāki un mazāki priekšnieki izmantos kā personisko mantu, vispār aizmirstot, kas ir valsts īpašums. Premjers rāda piemēru!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par pārvaldības kvalitāti

Nesen laikrakstā Diena un citos medijos uzmanība bija pievērsta Nobela prēmiju piešķiršanai. Saistībā ar pētījumu, kas saņēmis Nobela prēmiju ekonomikā, tika uzsvērta pārvaldības loma valsts attīst...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē