Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Upenieks: Latvija ir sen gatava e-vēlēšanām

Nevaru piekrist Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Arņa Cimdara izteikumiem, ka interneta vēlēšanas ir vērtība cilvēkiem, kuriem nav citas iespējas, kā nobalsot, taču šādas iespējas ieviešana diez vai palīdzēs paaugstināt pilsoņu līdzdalību vēlēšanās, norādīja Saeimas deputāts Jānis Upenieks.

"Šobrīd nav pilnīgi nekāda pamatojuma runāt par to, ka nepieaugs vēlētāju aktivitāte, jo tas vislielākajā mērā ir atkarīgs no politiķu un galvenokārt CVK paveiktā mājasdarba – profesionāla e-vēlēšanu procesa ieviešanas un realizācijas," pārliecināts J. Upenieks.

Viņš sacīja, ka vairākās pasaules valstīs e-vēlēšanas jau sen nav nekas svešs un šī sistēma sevi ir pierādījusi kā uzticama un droša. Jau kopš 2005. gada e-balsošanas iespējas vēlešanās ir mūsu kaimiņvalstī Igaunijā, kur Latvija var smelties piemēru gan tam, kā ieviest tādu e-vēlēšanu procesu, kas nerada ne mazākās šaubas par to drošumu, gan veikt visu nepieciešamo, lai šāds vēlēšanu process ne tikai atvieglotu vēlētāju dalību vēlēšanās, bet vienlaikus paaugstinātu arī vēlētāju aktivitāti.

"Tā vietā, lai straujiem soļiem virzītos uz priekšu, mēs turpinām rīkot diskusiju pēc diskusijas, vienlaikus atkal un atkal atliekot nopietnu lēmumu pieņemšanu," skaidro J. Upenieks. Viņaprāt, Latvijas iedzīvotāji jau sen ir gatavi e-vēlēšanām, gan tādēļ, ka nu jau vairs retajam nav pieejams stabils interneta pieslēgums, gan tādēļ, ka aizvien biežāk cilvēki ir gatavi veikt ikdienas darījumus, kā arī izteikt savu viedokli elektroniskajā vidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē