Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Upenieks: Tikai slinkuma un neizdarības dēļ referendumā nevarēs balsot elektroniski

Tikai slinkuma un neizdarības dēļ referendumā par Satversmes grozījumiem nevarēs balsot elektroniski, uzskata 11.Saeimas deputāts Jānis Upenieks, portālu Diena.lv informēja viņa palīdze Kristiāna Pavlova.

"Nav šaubu, ka uz referendumu ir jāiet ikvienam Latvijas pilsonim, taču tikai slinkuma un neizdarības dēļ, mums vēl joprojām ir jārunā par "iešanu" nevis tikai un vienīgi par balsošanu," domā J.Upenieks.

Viņš ir pārliecināts, ka liela sabiedrības daļa, tai skaitā vairums viņa vienaudžu, viennozīmīgi izvēlētos iespēju piedalīties referendumā elektroniski.

J.Upenieks norādīja, ka Igaunijā, elektroniskās balsošanas sistēma pirmo reizi tika izmantota jau 2005.gada pašvaldību vēlēšanās un kopš tā laika ar katrām vēlēšanām tā kaimiņvalstī kļūst aizvien populārāka un pieprasītāka un, viņaprāt, nav šaubu, ka tā būtu populāra arī Latvijā.

"E- balsošana daudzviet pasaulē jau sen nav nekas svešs un šī sistēma sevi jau vairāku gadu garumā ir pierādījusi kā uzticama un droša. Ir pilnīgi skaidrs, ka Latvija jau sen ir gatava e-vēlēšanām, taču šis jautājums nez kāpēc tiek nepamatoti vilcināts. Arī Centrālās vēlēšanu komisija atzīst, ka vienīgais šķērslis ir politiskās gribas trūkums, tad ko mēs vēl gaidām," teica J.Upenieks.

"Latvijā jau 2013.gada pašvaldību vēlēšanās, vai vēlākais 2014.gada Saeimas vēlēšanās, iedzīvotājiem ir jānodrošina iespēja balsot arī elektroniski, ja ne pašu dēļ, tad vismaz, lai vēlēšanu organizācijas ziņā mums nebūtu jākaunas no savas kaimiņvalsts Igaunijas," tā J.Upenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē