Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Urbanovičs: Rīgas pašvaldības vēlēšanās mums ir neapšaubāms līderis

Nils Ušakovs ir partijas cerība Rīgas domes vēlēšanās, intervijā latvijas Radio piektdien atzina Saskaņas centra Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis ir pārliecināts, ka, pretēji valdošās partijas pārstāvjiem, uzvaru pašvaldību vēlēšanās noteiks kapteinis, kam ir laba komanda. Taču partija apzinās, ka nevar dzīvot pašapmierinātībā, nedrīkst jau iepriekš uzvesties kā uzvarētājs.

J.Urbanovičs arī atzina, ka pilsētu mēru ievēlēšana tiešās vēlēšanās būtu vērtējama ļoti pozitīvi, jo ļautu pašvaldībās lēmējvaru atdalīt no izpildvaras. Pēc šādām mēra vēlēšanām visus izpildvaras vadītājus varētu atlaist un tad vēlēšanu uzvarētājs varētu spriest, atjaunot tos amatos vai nē, tādējādi arī atbildot par katra panākumiem vai trūkumiem, skaidroja politiķis.

Urbanovičs norādīja, ka šādā gadījumā - ar tieši vēlētu mēru - dome varētu būt mazāka un darboties kā mēru uzraugoša institūcija, kas var akceptēt vai noraidīt viņa virzītās ieceres.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē