Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ušakovs: Paldies opozīcijai, ka nepieskaitīja pie manām dienesta mašīnām arī tramvajus

„Paldies Rīgas domes Vienotības deputātiem par to, ka nepieskaitīja pie izmaksām par manām dienesta mašīnām arī dažus tramvajus un kādu slepenu luksus helikopteru”, tā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs komentē Rīgas domes Vienotības deputātu izplatīto paziņojumu par mēra dienesta transportu.

Informējam, ka kopš 2011. gada jūnija Rīgas domes priekšsēdētājs ir atteicies no automašīnas Audi A6 un dienesta vajadzībām tiek izmantots Volkswagen minibuss Multivan.

Saskaņā ar 2006. gadā noteikto kārtību domes priekšsēdētājam pienākas lielās klases vieglais automobilis. Piemēram, iepriekšējās domes sasaukuma priekšsēdētājs pārvietojās ar automašīnu Audi A8. Taču šobrīd Rīgas mērs par savu dienesta auto izvēlējies Volkswagen Multivan, kuram ir mazāka nomas maksa un arī lētākas uzturēšanas izmaksas. Turklāt, patiecoties ietilpībai, braucienos uz pašvaldības infrastruktūras objektiem, nav nepieciešamības izmantot vairākas automašīnas, jo visas iesaistītās amatpersonas dodas vienā domes priekšsēdētāja automašīnā.

Savukārt automašīna Audi A6 ir visvecākā domes nomātā vieglā automašīna, tā  tiek izmantota tikai atsevišķos gadījumos - reprezentatīvām vajadzībām, un kā rezerves mašīna gadījumos, kad citu dienesta transportu tehnisku iemeslu dēļ nevar izmantot.

Domes priekšsēdētāja automašīnas nobraukums kopš tā lietošanas uzsākšanas ir 18 000 kilometru, tas vidēji 1600 kilometru mēnesī. Volkswagen Multivan nomas maksa ir 876,5 lati mēnesī (bez PVN, iekļaujot OCTA un KASKO), bet ekspluatācijas izmaksas ir 17 santīmi par kilometru, ieskaitot degvielas izmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē