Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Valmieras mērs ir neizpratnē par Sprūdža rīcību

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs Inesis Boķis ("Valmierai un Vidzemei") atzinis, ka ir neizpratnē par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) rīcību, kurš licis manīt, ka neieradīsies uz sarunu ar lielo pilsētu pašvaldību vadītājiem.

"Esmu neizpratnē, kas pēdējā laikā ir noticis tāds, lai ministrs atteiktos tikties ar Latvijas lielo pilsētu vadītājiem. Bez Ventspils mēra Aivara Lemberga (Latvijai un Ventspilij) mēs tādi esam vēl astoņi, un visi mēs esam nopietni gatavojušies sarunai, lai apspriestu tajā problēmas, kas par 70%-90% skar visas pašvaldību, un diez vai ir labi šādā veidā atteikties no nopietnas sarunas," teica Boķis.

Līdz šim Ventspils mērs aktīvi ir iesaistījies politikā un pašvaldību darbībā, piedalījies Latvijas lielo pilsētu vadītāju pasākumos, ar viņu ir tikušās visas Latvijas augstākās amatpersonas. Lielā mērā pateicoties aktīvai Lemberga rīcībai Ventspils ir ieguvusi Eiropas pilsētas gada balvu. Ventspils mērs joprojām ir mūsu - Latvijas lielo pilsētu pašvaldību vadītāju - kolēģis, uzsvēra Valmieras mērs.

"Domāju, ka ne Boķim, ne ministram nav tiesību vienpersoniski izlemt, ar ko un par kādiem jautājumiem runāt un par kādiem - ne," atzina Boķis.

Atbildot uz jautājumu, vai Latvijas lielo pilsētu pašvaldību vadītāji pieļauj normālas sarunas ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra ministru nākotnē vai arī prasīs tā atkāpšanos, Valmieras mērs paskaidroja, ka ir izveidojusies jauna situācija un par turpmāko rīcību pašvaldību vadītāji, visdrīzāk, lems kopīgi, ņemot vērā situācijas attīstību.

Jau ziņots, ka pretēji Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra biroja pārstāvju solītajam, ka Sprūdžs ieradīsies uz sarunu ar lielo pilsētu vadītājiem, ministrs pats licis manīt, ka neuzskata par pieņemamu sēdēt līdzās cilvēkam, kuram ir ierobežotas iespējas pildīt pašvaldības vadītāja pienākumus.

Laikraksts "Diena" norāda, ka ar to, visticamāk, ir domāts Ventspils mērs Aivars Lembergs (Latvijai un Ventspilij).

Sprūdžs būtu ar mieru piedalīties lielo pilsētu vadītāju apspriedē, ja Ventspils domi šajās sarunās pārstāvētu mēra vietnieks Jānis Vītoliņš vai Guntis Blumbergs, "kas ir augstas raudzes profesionāļi".

Latvijas Lielo pilsētu asociācijas izpilddirektors Māris Kučinskis skaidro, ka pašvaldības pašas izvēlas, ko deleģēt uz asociācijas sēdēm.

Lielo pilsētu vadītāju pacietības mērs attieksmē pret pašvaldību ministru tuvākā mēneša laikā varot sasniegt kritisko robežu, tās savos iespaidos par ministru varētu dalīties ar premjeru Valdi Dombrovski (V), raksta "Diena", taču tas varot nepiepildīties, ja 29.augustā Sprūdžs ieradīsies uz Lielo pilsētu asociācijas kopsapulci un šī saruna notiks abpusēji labvēlīgā gaisotnē.

Lielās pilsētas nesaredzot ministra veikumu reformu īstenošanā un esot pārsteigtas par viņa iniciatīvām, kā arī alternatīvo Nacionālā attīstības plāna vīziju.

Pēc Kučinska teiktā, vienīgais ministra "sasniegums" esot "lācēnu pārvešana no vienas vietas uz otru un uzmanības pievēršana Jūrmalas mēra amata ķēdei, kā arī iniciatīva par deputātu skaita samazināšanu, kas nav pašvaldībām aktuālākais jautājums".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē