Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Valsts kancelejas direktore neatbalsta ierēdniecības palielināšanu valsts pārvaldē

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzskata, ka nav pieļaujama valsts pārvaldē nodarbināto skaita palielināšana, tā vietā būtu jāpilnveido darbinieku motivācija, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta vadītāja Laine Kučinska.

"Valsts pārvaldes iestādēm ir jāturpina savas darbības optimizācija, efektivizējot procesus gan iestādes, gan nozaru līmenī. Nav pieļaujama valsts pārvaldes darbinieku skaita un valsts budžeta izdevumu palielināšana bez procesu pārskatīšanas," uzskata Dreimane.

Tā vietā būtu jāpilnveido valsts sektorā strādājošo atlīdzības politika un jādod iespēja iestāžu vadītājiem materiāli motivēt profesionālākos un darbspējīgākos ekspertus. Valsts kancelejas direktore uzskata, ka augsti kvalificētu speciālistu atalgojumam jābūt 80% no līdzvērtīgiem amatiem privātajā sektorā. Nepieciešams arī novērst, ka dažādās iestādēs par līdzīga darba veikšanu ir dažādi atalgojumi.

Atsaucoties uz statistikas datiem, Dreimane gan uzsver, ka valsts budžeta iestādēs strādājošo skaits nevis palielinās, bet samazinās un 2013.gada beigās kopumā tie bija 57 400 nodarbināto. Salīdzinājumā ar citām Eiropas Savienības (ES) valstīm Latvijas valsts sektora gan apjoms, gan izdevumi ir zemāki par ES dalībvalstu vidējiem rādītājiem.

Jau ziņots, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vakar valdības sēdes laikā, izskatot atsevišķus jautājumus, pauda bažas, ka valsts pārvaldē notiek masveida štata vietu palielināšana.

"Gandrīz katrai ministrijai ir jaunas štata vietas. Mani satrauc, ka dodamies jaunu štata vietu masveida veidošanas virzienā," teica Straujuma.

Premjerministri bažīgu darīja jaunu štata vietu veidošana, ko paredzēja grozījumi likumā "Par valsts ieņēmumu dienestu" un līguma slēgšana ar Eiropas Kosmosa aģentūru, kur arī Izglītības un zinātnes ministrija paredzējusi jaunu štata vietu izveidošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē