Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vējonis: Jāizmanto iespējas ciešākai ekonomiskajai sadarbībai ar Izraēlu

Ir jāizmanto iespējas ciešākai ekonomiskajai sadarbībai ar Izraēlu, tā pirmdien, Rīgas pilī tiekoties ar Izraēlas Valsts Kneseta (parlamenta) priekšsēdētāju Jūliju Joelu Ēdelšteinu, norādīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš atzīmēja, ka šogad aprit 25.gadadiena kopš Latvijas un Izraēlas diplomātisko attiecību nodibināšanas, kas ir lieliska iespēja izvirzīt tālākas sadarbības mērķus, aģentūru LETA informēja prezidenta Preses dienestā.

Latvijai ir svarīgi uzturēt politisko dialogu ar Izraēlu, tādēļ gandarījumu rada regulārā abu valstu amatpersonu vizīšu apmaiņa, piebilda Vējonis. Prezidents uzsvēra, ka Izraēla ir stabils Latvijas tirdzniecības partneris. "Uzskatām, ka ir potenciāls attīstīt ciešāku ekonomisko sadarbību gan pārtikas rūpniecības un kokrūpniecības, gan IKT, inovatīvo tehnoloģiju un veselības tūrisma jomās," teica Vējonis. Viņš arī norādīja uz pastāvīgo tūristu skaita pieaugumu no Izraēlas.

Prezidents informēja Izraēlas parlamenta priekšsēdētāju par nākamgad gaidāmajiem Latvijas valsts simtgades pasākumiem, kuru laikā plānota kultūras programma Izraēlā, un aicināja Izraēlas amatpersonas un iedzīvotājus apmeklēt svētku norisi Latvijā.

Ar Kneseta priekšsēdētāju šodien tikās arī Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS). Sarunas laikā abas puses pauda gandarījumu par augsta līmeņa politisko dialogu un ciešo sadarbību starp Latviju un Izraēlu, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis izteica uzaicinājumu Latviju apmeklēt Izraēlas premjerministram Bendžaminam Netaņjahu. Tāpat Ministru prezidents pauda gandarījumu par stabilajām ekonomiskajām attiecībām starp abām valstīm, norādot uz iespējām tās pilnveidot - Latvija redz ekonomiskās sadarbības potenciālu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, inovatīvo tehnoloģiju un tūrisma jomās.

2017.gada pirmajā pusgadā kopējās tirdzniecības apjoms ar Izraēlu pieaudzis par 15%. Nozīmīgu daļu Latvijas eksportā uz Izraēlu veido pārtikas rūpniecība - Latvijas Balzams, Laima un Spilve. Savu produkciju uz Izraēlu eksportē arī Latvijas zivju pārstrādātāji.

Top komentāri

Varbūt jāsāk ar kārtību pašu mājā?
V
Pagājušajā nedēļā TV rādīja vājprātu ar kādas mājas atbrīvošanu. Tagad ķersies klāt tiesu izpildītājam, kas ir tikai gala posms, kuram ir jāizpilda tiesas vai citas institūcijas nolēmums. Galvenā nenormālība slēpjas tiesu sistēmā, kas pieļauj, ka personai var atņemt īpašumu tādēļ, ka kāds ir noviltojis parakstu, kas pieļauj, ka personām ir jāaizsargājas pret iestāžu patvaļu, prettiesiskiem lēmumiem un tamlīdzīgi.
Zelta Ola
Z
Mūsu prezidents atkal paliek roku zem pakaļas un izdej olu.
Uksus
U
Beidzot aizgājis līdz centriem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē