Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Vietējie degvielas tirgotāji: Nacionālā apvienība vēlas iznīcināt nacionālos uzņēmumus

Apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK ir nostājusies pret vietējiem uzņēmumiem, jo virzījuši priekšlikumu papildināt _Alkoholisko dzērienu aprites likumu _ar normu, kas paredz alkohola tirdzniecības aizliegumu degvielas uzpildes stacijās, uzskata vietējie degvielas tirgotāji.

Pašmāju degvielas tirgotāji AS VIRŠI-A, SIA MC, SIA KINGS, SIA BĒRZKALNI, SIA BOIRO un SIA VIADA uzskata, ka alkohola tirdzniecības aizliegums degvielas uzpildes stacijās vissmagāk ietekmēs vēl pāri palikušos vietējos degvielas tirgotājus ar pašmāju kapitālu, kas darbojas Latvijas reģionos.

"Mums ir svarīgi, lai valsts varas pārstāvji un deputāti, kuri strādā, pateicoties mūsu maksātajiem nodokļiem, atbalstītu mūs, vēl nedaudzos pašmāju uzņēmējus, nevis grautu mūsu darbību, bezatbildīgi grozot likumus savtīgu interešu vai priekšvēlēšanu impulsu vadīti. Diemžēl tikai dažu vārdu ierakstīšanai likumā sekas var būt pat atsevišķu degvielas uzpildes staciju slēgšana! Saskaņā ar Latvijas Degvielas tirgotāju asociācijas datiem, šobrīd Latvijā ir izsniegtas alkohola tirdzniecības licences 609 degvielas uzpildes stacijām, no tām vairāk nekā 400 degvielas uzpildes stacijas pieder Latvijas uzņēmējiem," sacīja AS VIRŠI-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš.

Šobrīd gan degvielas tirgotāji, gan mazumtirdzniecības uzņēmumi atrodas vienādā un līdzvērtīgā situācijā ar citiem uzņēmumiem, kuriem ir izsniegta licence alkoholisko dzērienu tirdzniecībai. Vietējie degvielas tirgotāji domā, ka, aizliedzot alkoholisko dzērienu tirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, degvielas uzpildes staciju konkurētspēja tiks būtiski ierobežota.

"Mēs atbalstam deputātu centienus samazināt mūsu valstī alkohola patēriņu.  Taču jebkuram aizliegumam jābūt pamatotam, argumentētam un loģiskam. Visiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem, degvielas tirgotājiem un citiem komersantiem, kuriem ir izsniegta licence alkoholisko dzērienu tirdzniecībai, ir jābūt vienādām tiesībām un to darbība netiktu ierobežota vai apdraudēta. Ja valsts nespēj to nodrošināt, iespējams, nepieciešams risinājums, kas darbojas, piemēram, Somijā. Proti, alkohola tirdzniecība ir valsts monopols un valsts teritorijā darbojas tikai dažas, specializētas alkoholisko dzērienu tirdzniecības vietas," atzina SIA MC valdes loceklis Modris Cīrulis.

"Iesniedzot priekšlikumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, nav ņemts vērā arī fakts, ka degvielas uzpildes stacijas daudziem iedzīvotājiem ir vienīgā mazumtirdzniecības vieta tuvākajā teritorijā ne tikai degvielas, bet arī pārtikas iegādei – piemēram, Priekules novada Kalētu pagastā, Kandavas novada Zemītē, Limbažu novada Ozolainē un citviet. Tāpat, ja degvielas uzpildes stacijas tiks nolemtas iznīcībai, operatīvajiem dienestiem reģionos nāksies doties uzpildīt degvielu vairāku desmitu kilometru attālumā, tādējādi patērējot papildus finansiālos līdzekļus un laiku, reizē negadījuma brīdī, pakļaujot cilvēkus briesmām," sacīja SIA KINGS valdes loceklis Juris Gusevs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskais faktors Miltons

Amerikas Savienoto Valstu Floridas pavalsti sasniegusī augstākās, piektās, kategorijas viesuļvētra Miltons posta ne tikai Floridu un ASV ekonomiku – Miltons un tā priekštece, kategoriju zemākā vie...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē