Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vjačeslavs Dombrovskis: Valdības partijām jāvienojas par 2014. gada un nākamo četru gadu prioritātēm

Politiskajiem spēkiem, kas veido koalīciju valdībā un parlamentā, tuvākajā laikā jāvienojas par 2014. un nākamo četru gadu prioritātēm. Mums ir jānosprauž mērķi un jāvienojas par to, kā tos sasniegsim - uzskata viens no Reformu partijas līderiem, izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis. 

“Ja šī koalīcija vēlas panākt Latvijas izaugsmi un to, ka ekonomikas stabilizāciju un augšupeju var redzēt ne tikai grāmatvežu atskaitēs, bet arī izjust ikviens iedzīvotājs, ir jāturpina iesāktie darbi, jātur dotie solījumi un jāvienojas par turpmākajiem soļiem,” uzsver Vjačeslavs Dombrovskis. 

“Tuvākajā laikā valdībai ir jāvienojas ne vien par 2014.gada budžeta prioritātēm, bet arī par nākamo četru gadu prioritātēm un mērķiem. Un kā pašsaprotamu prioritāti es gribu nosaukt valdības jau doto solījumu turēšanu. Tas, protams, attiecas uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa samazinājumu, kas tika solīts, veidojot valdību, un bija ierakstīts likumā. Tagad šo solījumu lauzt nav iespējams nedz no politiskā, nedz no ekonomiskā viedokļa. Es ceru, ka partneri atceras rūgto mācību ar pirmsvēlēšanu solījumu laušanu,” tā Dombrovskis. 

“Vienlaikus ir skaidrs, ka ir jāķeras pie pensiju indeksācijas un pedagogu algu pakāpeniskas palielināšanas. Nodokļa samazināšana visiem strādājošajiem – tas ir solis pretim attīstībai, pensiju indeksācija un pedagogu algas – valdības kopējais parāds un neizdarītais darbs, kurš jāsāk pildīt. Kā pamatnosacījumu papildus finansējuma piešķiršanai visās nozarēs ir jānosaka strukturālās reformas attiecīgajās jomās. Atliek vienoties par to, kā mēs šos mērķus panāksim un nospraust tālākos,” pārliecināts Vjačeslavs Dombrovskis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē