Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina
"Neredzu nevienu pozitīvu iemeslu, toties redzu daudzus riskus," situāciju ar pēkšņo Valsts kancelejas vadītāja aiziešanu no amata komentē Voika

Voika: Krieviņa aiziešana no amata rada nepārdomātus satricinājumus

"Šāda līmeņa amatpersonu atlaist vienā dienā ir liela bezatbildība. Tas būtu pieļaujams tikai tad, ja būtu notikuši ļoti nopietni pārkāpumi, ka nevar gaidīt nevienu dienu, jo mūsu valsts var uzplaukt un attīstīties tad, ja atbildīgos amatos iecelsim labākos no labākajiem, ļausim strādāt un arī atlaidīsim viņus tikai pie ļoti nopietniem apstākļiem," situāciju, kad pēkšņi par aiziešanu no amata "pēc abpusējas vienošanās" pirmdien paziņoja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš, sarunā Latvijas Televīzijas raidījumam Panorāma komentēja labas valsts pārvaldības eksperte Inese Voika.

Voika norādīja, ka Ministru prezidents ir Valsts kancelejas vadītāja priekšnieks, taču Valsts kancelejas vadītājs "ir atbildīgs arī daudz plašākas sabiedrības priekšā. Viņš vada un virza visus valsts pārvaldē strādājošos. Tāpēc tās nekādā gadījumā nav tikai Ministru prezidenta un Valsts kancelejas vadītāja attiecības, kuras ir skartas ar to, ka Krieviņa kungs ir atstājis šo amatu".

Taujāta, vai, lietojot vārdu "atlaist", Voika uzskata, ka Krieviņš piespiests atstāt amatu, eksperte norādīja: "Vienādi vai otrādi, viņš ir pārtraucis darbu vienas dienas laikā, un tā nav pārdomā pārvaldība. Tā rada nepārdomātus satricinājumus, tā rada vairākus jautājumus. Neredzu nevienu pozitīvu iemeslu, toties redzu daudzus riskus, kuri jau tika pieminēti, piemēram, par KNAB atlasi un citiem darbiem, kas Krieviņa kungam bija jāveic."

Eksperte uzsver, ka šādos gadījumos, ja tik augsta līmeņa amatpersonu tiešām nolemts atlaist, iemesli sabiedrībai ir jāpaskaidro. "Ja kāds ir pelnījis vairs nestrādāt, tad sabiedrībai jāzina, kāpēc tas notiek," uzskata Voika un piebilst: "Jebkurā gadījumā, tagad ne tikai politiskā, bet visa pārējā atbildība par Krieviņa kunga veicamajiem darbiem sabiedrības acīs gulsies  uz premjera Māra Kučinska pleciem."

Jau vēstīts, ka no 21.marta Krieviņš vairs nepildīs Valsts kancelejas direktora pienākumus.

Top komentāri

Mākslinieks
M
Pirms neilga laika Krieviņš gribēja samazināt valsts pārvaldi, ataisot 5000 ierēdņu...
Rasmuss
R
Krieviņš pieļāva ļoti būtisku pārkāpumu - viņš no darba atbrīvoja Laini Kučinsku...
curriculum vitae
c
Kā, uz kādu sasniegumu pamata šī persona ieguvusi tiesības saukties par "labas pārvaldības eksperti"? Par Voiku vairāk zināms, ka šī ārkārtīgi apšaubāmās reputācijas persona ir cieši saistīta ar vienu politmafiozu oligarhu klanu un līdz šim pārstāvējusi šī klana intereses. Pēc Zolitūdes traģēdijas Voika ar savu kolēģi Kažoku uzmetās par sabiedrības pārstāvēm (bez sabiedrības akcepta, bet tāds sīkums kā sabiedrības viedoklis Voiku nekad nav interesējis), taču tā vietā, lai sāktu pētīt traģēdijas cēļoņus, Voika un kompānija sāka aktīvi pētīt, kā efektīvāk aptīrīt valsts kabatas. Sabiedrības sašutuma rezultātā, Voikas & Co pašieceltajai komisijai nācās steidzīgi likvidēties, bet Voika uz ilgu laiku no sabiedrības redzes loka pazuda. Tagad "eksperte" atkal tiek desantēta atsevišķos medijos. Kāpēc?Tāpēc, ka kādu ietekmīgu grupējumu, kurus Voika pārstāv, intereses ir aizskartas? Vai labāku pārstāvi atrast nevarējāt?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē