Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Zālīte: Dzēsiet, un mēs nerakstīsim?

Internetā publicēto rakstu viena no priekšrocībam ir iespēja tos komentēt, un bieži vien komentāri ir daudzkārt interesantāki un informatīvi piepildītāki par pašu rakstu.Komentētāji ir dažādi - vieni "atvelkas" pēc iespējams saspringtas dienas īsiem un kodolīgiem vārdiem, citi raksta garus un izsmeļošus tēmas iztirzājumus.

Komentāros sabiedrības kolektīvais saprāts attīstās, meklē problēmu risinājumus, un brīžiem, kā mēdz runāt, "kas meklē tas arī atrod".Šāda kolektīvā saprāta dalībnieks ir arī ziņu portālu moderātori, kuri operatīvi lemj par katra komentāra tiesībām atrasties rakstu pielikumos.

Dažas dienas atpakaļ saskāros ar faktu, ka no TvNet portāla ir pazuduši daudzi mani komentāri, kurus vienmēr publicēju ar savu īsto vārdu uzvārdu un kuros cenšos nelietot aizskarošus vai necenzētus izteicienus. Būdams pārsteigts par šo faktu aizrakstīju vēstuli TvNet tehniskajam direktoram Kristapam Armanim uz [email protected] ar lūgumu paskaidrot komentāru pazušanas iemeslus.

Saņēmu paskaidrojumu ka "Komentāros bija spams ar linkiem uz manabalss.lv dēļ kā arī tika nodzēsti visi komentāri kuri saturēja šo linku" un ka "Jūs neesat vienīgais kurš ievieto komentārus ar linkiem uz šo lapu".

Mans paskaidrojums, ka cilvēki linku uz manabalss likuši ne jau lai reklamētu konkurējošu portālu, bet gan lai uzlabotu Latvijas valsts pārvaldi, ievērību un sapratni neizpelnījās.

Arī uz lūgumu atdot man manus komentārus, jo to rezerves kopiju neesmu saglabājis bet uzskatu tos par man un sabiedrībai svarīgiem, saņēmu noraidošu atbildi "Komentārus izsniedzam tikai drošības iestādēm pēc atbilstoša iesnieguma saņemšanas".

Gribu pievērst sabiedrības uzmanību šiem faktiem, lai saprotam, cik ļoti mūsu viedokļus ietekmē moderātoru viedoklis, un ka iespējams prātīgi ir veidot savu domu rezerves kopijas.

Varbūt kāds zin juridiski pamatori pateikt vai mums ir autortiesības uz saviem komentāriem, un vai mēs varam pieprasīt tos atdot un/vai par tiem pienācīgi rūpeties?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bažas par drošību un turību

Latvijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi ir zema. To atklāj Eiropas Savienības (ES) statistikas biroja Eurostat pētījums, kas attiecas uz ES dalībvalstīm 2023. gadā.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē