Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

ZRP deputāte: Valsts ir jau pietiekami darījusi, lai aicinātu referendumā balsot "pret"

Zatlera Reformu partija (ZRP) nepretojās kampaņai  kā tādai, iebildumi bija pret valsts budžeta līdzekļu tērēšanu sabiedrības viedokļa iespaidošanai, portālam Diena.lv atzina ZRP frakcijas deputāte Inga Bite.
I. Bite norāda, ka referendumā pilsoņiem ir brīva izvēle paust savu viedokli, savukārt aicinot balsot "pret" tiktu iespaidots sabiedrības viedoklis, turklāt neesot pareizi to finansēt no valsts budžeta līdzekļiem.

Jau vēstīts, ka premjerministrs Valdis Dombrovskis intervijā Latvijas Radio izteicās, ka vienota centralizēta valsts kampaņa sestdien gaidāmā referenduma jautājumā, kas paredz krievu valodu noteikt kā otru valsts valodu un kurā iedzīvotāji tiktu aicināti balsot pret, nav tikusi rīkota ZRP iebildumu dēļ. 

"Politiķiem šobrīd nav ar ko lepoties un būtu jānokar galvas par to, ka integrācijas politika šo gadu laikā ir izgāzusies," pauž I. Bite. Viņa pati aicina un turpinās aicināt visus balsot pret grozījumiem Satversmē, tomēr "politiķu skaistumkonkursam" šobrīd neesot vietas.

ZRP frakcijas deputāte Inese Lībiņa-Egnere uzskata, ka ZRP bijusi vēlme novirzīt valsts finansējumu saliedētības jautājumu nostiprināšanai, taču to nebūtu bijis pareizi darīt tikai viena referenduma kontekstā. 

"Jāstrādā pie tā, lai valsts varētu informēt savus pilsoņus par jautājumiem, kas ir saistīti ar saliedētību, nevis taisīt skaistus reklāmas rullīšus vienam konkrētam referendumam," uzsver Lībiņa-Egnere. Viņa uzsver, ka valsts budžeta līdzekļu tērēšana vienas vai otras puses argumentu pastiprināšanai vai noliegšanai vēlāk varētu tikt dažādi interpretēta.

Deputāte uzskata, ka valsts ir jau pietiekami darījusi, lai aicinātu pilsoņus neatbalstīt grozījumus Satversmē. "Visas koalīcijas partijas un arī Zaļo zemnieku savienība ir nākusi ar aicinājumu balsot pret. Saeima ir pieņēmusi paziņojumu par latviešu valodu, valsts dara visu, lai būtu šī saskaņotā rīcība, koalīcijas partijas ir nākušas ar vairākiem kopīgiem paziņojumiem," pauž Lībiņa-Egnere.


"Latvija vienmēr ir bijusi un vienmēr būs zeme, kurā runā daudzās valodās. Gandrīz katru dienu katrs no mums runā latviešu, krievu, angļu, ukraiņu, poļu un vēl citās valodās. Kultūras un lingvistiskā daudzveidība – tā ir Latvijas bagātība un vērtība. Es šodien pie jums vēršos jūsu dzimtajā valodā, kā to dara mani tautieši ik dienu," teikts uzurunā. 

"18.februārī es piedalīšos referendumā un balsošu pret grozījumiem Satversmē. Jūsu balsojums "Pret" nebūs vērsts pret krievu valodu – vienu no varenākajām pasaules valodām, kurai nekas nedraud . Jūsu balsojums "Pret" nozīmēs saglabāt latviešu valodas, kā vienīgās valsts valodas statusu, bez kuras nav iespējama ne šīs valodas izdzīvošana, ne attīstība, bez kuras nevaram iedomāties Latvijas valsti."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē