Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

1084 Latvijas pilsoņiem pienāksies bezmaksas pases

Pilsoņi, kas paļāvās, ka vēlēšanās varēs nobalsot arī ar elektroniskajām identifikācijas kartēm (eID) un noformēja tās kā vienīgo personu apliecinošo dokumentu, tiks atbrīvoti no valsts nodevas par pases izsniegšanu, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi noteikumos par valsts nodevu par personu apliecinošu dokumentu izsniegšanu.

Minētās personas tiks atbrīvotas no valsts nodevas par pases izsniegšanu, ja iesniegums Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē tiks iesniegts no 2014.gada 17.februāra līdz 1.oktobrim vai ja iesniegums Latvijas diplomātiskajā vai konsulārajā pārstāvniecībā ārvalstīs tiks iesniegts no 2014.gada 17.februāra līdz 22.septembrim.

Laika posmā no 2012.gada 1.aprīļa līdz 2012.gada 12.jūnijam 1084 Latvijas pilsoņi noformēja tikai eID, vienlaikus nenoformējot pasi, un šīm personām 2014.gada 4.oktobrī būs beidzies pases derīguma termiņš. Lai nodrošinātu iespēju šīm personām piedalīties 12.Saeimas vēlēšanās, 2014.gadā valsts budžetā nebūs ieņēmumu par 1084 pasu izsniegšanu aptuveni 27 608 eiro apmērā. Tiešās izmaksas, kas radīsies valstij, būs 12 416 eiro un tās tiks segtas no Iekšlietu ministrijai iepriekš piešķirtajiem līdzekļiem. 

Iekšlietu ministrija skaidro, ka, ievērojot to, ka uz Saeimas vēlēšanu likuma pieņemšanas brīdi Latvijā bija tikai pase kā personu apliecinošs dokuments, Latvijas pilsoņiem līdz ar jauna personu apliecinoša dokumenta - eID - izsniegšanas brīdi varēja rasties paļāvība, ka ar personas apliecību arī varēs piedalīties Saeimas vēlēšanās, jo arī tas ir personu apliecinošs dokuments



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas