Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

12.Saeimas vēlēšanām iesniegti 13 kandidātu saraksti

Otrdien plkst.18 noslēdzās pēdējais termiņš, kad partijām vai to apvienībām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) bija jāiesniedz deputātu kandidātu saraksti 12.Saeimas vēlēšanām. Līdz termiņa beigām to paveica 13 partijas, vēsta Latvijas televīzija.

Kā pēdējie savus 18 deptutātu kandidātus otrdien īsi pirms plkst.18 pieteikuši partijas Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām pārstāvji.

Bez šīs partijas kandidātu sarakstu iesniegušas arī Vienotība, Suverenitāte, No sirds Latvijai, Vienoti Latvijai, Latvijas attīstībai un Izaugsme.

Tāpat savus sarakstus ir iesniegušas sociāldemokrātiskā partija Saskaņa, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Zaļo un zemnieku savienība, Latvijas Krievu savienība, Latvijas Reģionu apvienība un Jaunā konservatīvā partija.

13 saraksti tika iesniegti arī 10.Saeimas vēlēšanām 2010.gadā un ārkārtas, 11.Saeimas vēlēšanās 2011.gadā.

Pavisam Saeimas vēlēšanām pieteikti 1156 kandidāti, kas ir gandrīz par 100 vairāk kā pirms trīsarpus gadiem, kad notika 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanas. Tādējādi uz katru no 100 deputātu vietām Saeimā pretendē turpat 12 kandidāti.

Vidējais kandidātu vecums ir 45 gadi; vecākajam - 80 gadi, bet jaunākajam tikai 21. Absolūtais kandidātu vairākums - teju 500 - dzīvo Rīgā, 88% ir strādājošie, bet 2,2% bezdarbnieki, vēl 1,6% studenti.

CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars pastāstīja, ka piektdien tiks izlozēti sarakstu numuri, paralēli tam tuvākajās dienās turpināsies pašu kandidātu pārbaude - vai sasniegts noteiktais vecums, ir Latvijas pilsonība un neattiecas kādi ierobežojumi.

12.Saeimas vēlēšanas notiks 4.oktobrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas