Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

9.maijā Uzvaras parka apkaimē fiksēti 24 ārkārtējās situācijas ierobežojumu pārkāpumi

Valsts policija (VP) un Rīgas pilsētas pašvaldības policija 9.maijā Uzvaras parka apkaimē kopumā fiksējusi 44 pārkāpumus, no kuriem 24 saistīti ar pulcēšanās un fiziskās distances neievērošanu, aģentūrai LETA pastāstīja VP pārstāve Elīna Priedīte.

Viņa norāda, ka vakar likumsargi pastiprinātā režīmā strādāja dažādās vietās Rīgas teritorijā, īpaši Uzvaras parkā, nodrošinot sabiedrisko kārtību un drošību, kā arī to, lai tiek ievēroti joprojām spēkā esošie ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi un aizliegumi.

Neskatoties uz aicinājumiem ievērot ārkārtējās situācijas laikā noteiktos ierobežojumus un citas vispārpieņemtās normas, par kurām personas var saukt pie atbildības, policija konstatēja vairākus pārkāpumus, par ko attiecīgi tika sāktas administratīvās lietvedības vai noformēti protokoli.

Kopumā likumsargi fiksēja 44 pārkāpumus. 24 gadījumos fiksēta pulcēšanās un fiziskās distances neievērošana, bet sešos gadījumos fiksēta alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu lietošana vai atrašanās alkoholisko dzērienu vai citu apreibinošo vielu ietekmē. Vēl divos gadījumos fiksēts sīkais huligānisms, bet trijos gadījumos - Rīgas domes saistošo noteikumu pārkāpšana. Astoņos gadījumos noformēts administratīvais protokols par ceļu satiksmes noteikumu neievērošanu, kā arī vienā gadījumā fiksēta drona pilotēšana un lidojumu drošības noteikumu pārkāpšana.

Personu rīcība notikušajā tiks vērtēta, savukārt citi būtiski starpgadījumi nav fiksēti.

Sociālo tīklu platformu lietotāji, vērojot notiekošo Uzvaras parkā, pārmet VP bezdarbību un bezzobainību, nodrošinot parka apkaimē pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu. Vairāki iedzīvotāji bija publicējuši no attāluma uzņemtus parka foto, kuros izskatās, ka pie Uzvaras pieminekļa pulcējas simtiem cilvēku.

Iedzīvotāji pauduši neizpratni un sašutumu, kādēļ policija nekādi nereaģē, sanākušos neizklīdina un neizraksta pārkāpuma protokolus, jo citās situācijās, piemēram, kad parkā sporto četri jaunieši, kārtībsargi uzreiz esot klāt un aizrādot.

Daudzi sociālo tīklu platformu lietotāji arī pauž nosodījumu policijai kopumā, norādot, ka ar šādu attieksmi VP zaudējusi gadiem ilgi veidoto cieņu pret institūciju, jo vēl 4.maijā, kad Latvijā svinēta valsts Neatkarības atjaunošanas diena, valsts augstākās amatpersonas piekodinājušas izvairīties no jebkāda veida pulcēšanās.

Atsevišķi sociālo mediju lietotāji, tostarp politiķi, kritizēja iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), kurš neesot spējis nodrošināt kārtību un noteikumu ievērošanu.

Savukārt VP norāda, ka ir saprotamas iedzīvotāju bažas, jo, no malas skatoties, var šķist, ka vienkopus pie Uzvaras pieminekļa vakar bija sapulcējušās vairākas personas, kuras neievēro distanci un pulcēšanās aizliegumus, un šie iespējamie pārkāpumi netiek novērsti no policijas puses. 

"Tomēr jānorāda, ka mēs dzīvojam tiesiskā valstī un visu dienu policija ir sekojusi līdzi tam, lai nepieļautu pulcēšanos, šī distance tiktu ievērota un personas, kas bija individuāli ieradušās pie Uzvaras pieminekļa nolikt ziedus, lieki neuzkavētos tur," pauž iestādē. Arī atsevišķi sociālo mediju lietotāji pauduši, ka, lai gan no attāluma parks izskatījās pilns ar cilvēkiem, klātienē visi distancēšanās ierobežojumi esot tikuši maksimāli ievēroti, cenšoties nedrūzmēties.

Policijā norāda, ka Uzvaras parka teritorijā sabiedriskās kārtībās uzraudzībā tika iesaistīti vairāki desmiti policistu, kas, regulāri patrulējot kājām, pārraudzīja teritoriju. Tāpat sabiedriskās kārtības uzraudzībā iesaistījās kinologi, kā arī hipologi, kuri, esot uz zirga, pārredz situāciju no augstāka skatu punkta, līdz ar to ātrāk pamanot, ja nepieciešams kādu izkliedēt. Paralēli tika uzraudzīts, lai tiek ievēroti ceļu satiksmes noteikumi. 

Visu dienu tika izmantoti arī policijas automašīnas skaļruņi, kuros nepārtraukti atskaņoja brīdinājumus par pulcēšanās un distances ievērošanu.

Savukārt tām personām, kuras nav ievērojušas sabiedriskās kārtības vai ārkārtējās situācijas ierobežojumus, ir likts pārtraukt likumpārkāpumu vai ir sāktas administratīvās lietvedības.

Top komentāri

Sveštautieti !
S
Sāc domāt par atgriešanos krievijā ! Tikai tur tu būsi laimīgs !...
ērce
ē
Vissvarīgākais solis ko latvieši var spert, lai nostiprinātu savu valsti, ir nostiprināt valsts valodu. Visās skolās ir jāievieš valsts valoda — bez ilgākas vilcināšanās !
jānis
j
Tie krievi ar savu karošanu, lentītēm, dzeršanu ir vienkārši stulbi. Un viņu elks Putlers debīls. Žēl, ka mūsu bāleliņi no drošības iestādēm tālu neatpaliek.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas