Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ABLV Bank līdz gada beigām plāno samazināt darbinieku skaitu par 5-7%

Likvidējamā ABLV Bank līdz šā gada beigām plāno samazināt darbinieku skaitu par 5-7%, aģentūrai LETA pastāstīja bankas likvidators Arvīds Kostomārovs.

"[Darbinieku skaita] samazināšana notiks arī turpmāk. Tas ir neapšaubāmi, jo beigās banka tiks likvidēta un šeit vairs nebūs neviena darbinieka. Pagaidām līdz gada beigām plānojam darbinieku skaita samazināšanu bankā par aptuveni 5-7%. Katru darbinieku, katru viņam uzticēto uzdevumu, pienākumus vērtējam rūpīgi, jo arī likvidācijas procesā ir nepieciešami profesionāli darbinieki un saliedēta komanda," teica Kostomārovs.

Viņš piebilda, ka bankā šobrīd strādā 370 darbinieku, bet grupā kopumā ir apmēram 500 darbinieku.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Eiropas Centrālā banka no 12.jūlija ir anulējusi ABLV Bank izsniegto licenci.

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 2018.gada 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2018.gada 12.jūnijā atļāva ABLV Bank sākt pieteikto pašlikvidācijas procesu.

ABLV Bank problēmas radās pēc ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) februāra vidū paziņotā, ka tā plāno noteikt sankcijas ABLV Bank par naudas atmazgāšanas shēmām, kas palīdzējušas Ziemeļkorejas kodolieroču programmai, kā arī nelegālām darbībām Azerbaidžānā, Krievijā un Ukrainā. FinCEN publiskotajā ziņojumā arī teikts, ka ABLV Bank vadība līdz 2017.gadam izmantojusi kukuļdošanu, lai ietekmētu amatpersonas Latvijā, cenšoties novērst pret to vērstas tiesiskas darbības un mazinātu draudus savām augsta riska darbībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas