Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

ABLV Bank nākamnedēļ pirms termiņa dzēsis tās īpašumā esošas bankas obligācijas

Likvidējamā ABLV Bank nākamnedēļ pirms termiņa dzēsis tās īpašumā esošas bankas obligācijas, teikts ABLV Bank paziņojumā biržai Nasdaq Riga. ABLV Bank Likvidācijas komiteja otrdien, 26. jūnijā, nolēmusi dzēst bankas emitētās obligācijas, kuras atrodas tās īpašumā.

Obligāciju dzēšana tiks veikta atbilstoši obligāciju emisijas prospektu noteikumos paredzētām emitenta tiesībām dzēst pirms termiņa sākotnējā izvietošanā nepārdotu vai otrreizējā tirgū iegādātu obligāciju daļu, tādējādi tiks samazināts publiskā apgrozībā esošais bankas emitēto obligāciju skaits.

Pēc bankas sniegtās informācijas, ABLV Bank dzēsīs tās īpašumā esošas bankas subordinētās obligācijas 35,806 miljonu ASV dolāru un 12,218 miljonu eiro apmērā, kas izlaistas piecās emisijās, kā arī parastās obligācijas 68,785 miljonu ASV dolāru apmērā un 62,832 miljonu eiro apmērā, kas izlaistas desmit emisijās.

Obligāciju dzēšanai saņemta Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) iecelto pilnvarnieku atļauja.

Obligāciju paredzēts dzēst 4. jūlijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka FKTK padome 2018. gada 12. jūnijā atļāva ABLV Bank sākt pieteikto pašlikvidācijas procesu. FKTK ir iesniegusi arī Eiropas Centrālajai bankai (ECB) lēmuma projektu par ABLV Bank licences anulēšanu.

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai un, ņemot vērā ECB lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, ABLV Bank akcionāri ārkārtas sapulcē 26. februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Amerikāņu kruīza ceļotāji atgriežas Baltijas jūrā

“Šis bijis grūts laiks Baltijas jūras reģionam, bet ir cerības, ka pakāpeniski atkal atgriezīsimies pie augšupejošas tendences, kā tas bija pirms pandēmijas un Krievijas sāktā kara sākuma Ukrainā”...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas