Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

airBaltic aprīlī un maijā izpildīs speciālos reisus no Amsterdamas un Frankfurtes

Pēc Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas pieprasījuma un ar Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas atļauju lidsabiedrība airBaltic izpildīs papildu speciālos reisus no Amsterdamas un Frankfurtes uz Rīgu, kā arī atpakaļ. Ar katru no šiem reisiem vienā virzienā būs iespējams atceļot līdz 140 pasažieriem, portālu Diena informēja uzņēmuma pārstāvji.

Lidojumi uz un no Amsterdamas un Frankfurtes tiks veikti 15. aprīlī, 22. aprīlī, 29. aprīlī un 6. maijā. Biļetes jau pieejamas rezervēšanai.

Informācija Satiksmes ministrijas mājaslapā liecina, ka 15.aprīlī, 22.aprīlī, 29.aprīlī un 6.maijā reiss Rīga-Amsterdama izlidos plkst.11, bet reiss Rīga-Frankfurte izlidos plkst.11.50.

Savukārt reisi Amsterdama-Rīga tiks veikti visos šajos datumos plkst.14.20 un ieradīsies Latvijā plkst.17.35. Reisi Frankfurte-Rīga izlidos plkst.15.10 un ieradīsies Rīgā plkst.18.25.

Ar visiem reisiem uz Nīderlandi var izceļot tikai Nīderlandes pilsoņi un personas ar Nīderlandes sociālās apdrošināšanas numuru (pastāvīgā dzīves vieta Nīderlandē). Tranzīta pasažieriem jāspēj pierādīt tālākais ceļš ar aviobiļeti vai citu transporta biļeti.

Tāpat arī ar reisiem uz Frankfurti drīkst doties Vācijas pilsoņi un ārvalstnieki ar pastāvīgo dzīvesvietu Vācijā. Pēc ierašanās Vācijā obligāti ievērojama 14 dienu karantīna. Tranzīta pasažieriem jāspēj uzrādīt biļetes tālākam ceļam, un viņi var tikt lūgti nepamest lidostas tranzīta zonu līdz nākamajam reisam.

Rezervēt biļetes šiem lidojumiem ir iespējams, zvanot uz airBaltic zvanu centru pa īpaši izveidotu tālruni +371 67207771. Lidsabiedrība lūdz ņemt vērā, ka, veicot rezervāciju pa telefonu, pasažieriem būs nepieciešams sniegt un apstiprināt savu pases informāciju. Ja pasažieri vēlēsies ceļot no Rīgas, būs jābūt atļaujai iebraukt attiecīgajā valstī. Pirms sazināšanās ar airBaltic, pasažieri tiek lūgti konsultēties ar atbildīgajām iestādēm par tiesībām ceļot.

airBaltic aicina visus ielidojošos pasažierus ar saslimšanas simptomiem vērsties pie mediķiem starptautiskās lidostas Rīga E un C atlidošanas sektorā pirms bagāžas saņemšanas. Pasažieriem, kas ierodas no vīrusa skartajām teritorijām, jāievēro obligāta pašizolācija 14 dienas.

Jau ziņots, ka Latvijā līdz 12.maijam ir izsludināta ārkārtējā situācija koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 izplatības dēļ. Tostarp ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi.  

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

pievienota 3.-6.rindkopa 

Top komentāri

Nu lūk
N
Bija projekts darba grupas smadzenju vandīshana kā tos repatriantus dabūt atpakal. Nu dabūjām. Gan komplektā ar bacili tomēr plāns pildās. Urrā biedri!
Un
U
vai šiem potenciālajiem vīrusa avotiem tiks piemērota obligātā piespiedu karantīna, vai arī streipveidīgais "ministrs" pilda kaut kādu svešzemnieku dotu uzdevumu inficēt pēc iespējas vairāk Latviešus?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas