Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

airBaltic lidmašīnu Airbus A220-300 pārbaudēs problēmas nav konstatējusi

Nacionālā lidsabiedrība airBaltic pagājušā nedēļā veikusi dzinēju ražotāja Pratt & Whitney rekomendētās lidmašīnu Airbus A220-300 pārbaudes, kurās nav konstatētas problēmas, aģentūra LETA uzzināja lidsabiedrībā.

Jau ziņots, ka ASV Federālā aviācijas pārvalde (FAA) pagājušajā mēnesī deva rīkojumu veikt pārbaudes Pratt & Whitney ražotajiem dzinējiem, ar kuriem aprīkotas Airbus A220 lidmašīnas.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūras (CAA) pārstāvis Aivis Vincevs 16.oktobrī informēja, ka arī Latvijā pašlaik tiek veikts lidmašīnās Airbus A220 izmantoto dzinēju monitorings. Viņš norādīja, ka CAA pastiprināti seko līdzi situācijas attīstībai saistībā ar Airbus A220 gaisa kuģu dzinēju problēmām, par ko ziņojusi Šveices aviokompānija Swiss International Air Lines (Swiss).

CAA gan norāda, ka Swiss gaisa kuģiem, atšķirībā no aviokompānijas airBaltic gaisa kuģiem, tiek izmantoti nedaudz citas modifikācijas dzinēji. Vienlaikus gan CAA seko līdzi notikumiem, kas saistīti ar šo dzinēju ekspluatācijas drošību. Pašlaik tiek veikts Latvijā reģistrēto gaisa kuģu dzinēju pastiprināts tehniskā stāvokļa monitorings, informēja Vincevs.  

CAA ir pieņemams aviokompānijas airBaltic risku novēršanas plāns, kas paredz, ka aviokompānija veiks gaisa kuģu dzinēju inspekcijas, kā to rekomendējuši dzinēja un lidmašīnas ražotāji. Pirmās pārbaudes visiem gaisa kuģiem tiks pabeigtas tuvākajās dienās. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas