Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

airBaltic līdz oktobra beigām atcels apmēram 50% plānoto reisu

Turpinoties Covid-19 pandēmijas izraisītajai krīzei, Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic no 15.aprīļa līdz 31.oktobrim atcels apmēram 50% plānoto lidojumu, aģentūru LETA informēja lidsabiedrības pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka lidsabiedrība pielāgo lidojumu tīklu un reisu grafiku atbilstoši uz laiku samazinātai lidmašīnu flotei, lai spētu atjaunot regulāros lidojumus, kad krīze būs beigusies.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss pauda, ka, ņemot vērā būtisko ietekmi uz pieprasījumu, airBaltic plāno darbību atsākt pakāpeniski. "Kad tas būs iespējams, mēs sāksim ar samazinātu lidmašīnu skaitu, kas ik dienu veiks lidojumus mūsu populārākajos maršrutos. Ar katru nākamo nedēļu atsāksim izmantot aizvien vairāk lidmašīnu, piedāvājot vairāk reisu," viņš klāstīja.

airBaltic arī pieņēmusi lēmumu atlikt lidojumu sākšanu jaunajos maršrutos, kas bija plānoti 2020.gada vasaras sezonā no visām trim Baltijas valstīm, kā arī uz laiku apturēt lidojumus vairākos papildu maršrutos.

Ar pasažieriem, kuru biļešu rezervācijas ietekmēs šīs izmaiņas, lidsabiedrība sazināsies personīgi, nosūtot e-pastu un piedāvājot ceļošanas alternatīvas. Jaunākā airBaltic ceļojumu informācija pieejama uzņēmuma mājaslapā.

Pašreiz airBaltic turpina piedāvāt tās klientiem čarterlidojumus un kravu lidojumus, kurus iespējams pieteikt uzņēmuma mājaslapā.

Jau ziņots, ka airBaltic plāno samazināt darbinieku skaitu par kopumā 700 cilvēkiem, bet jau no marta sākuma ir atcelta liela daļa lidojumu. 

"Šā gada kopējā kapacitāte tiks samazināta par aptuveni 40%. Attiecīgi mēs gribam salāgot to arī ar darbinieku skaitu. Mēs esam brīdinājuši valsts nodarbinātības iestādes un arodbiedrības, ka kopumā darbinieku skaitu plānojam samazināt par 700 cilvēkiem," intervijā aģentūrai LETA iepriekš teica Gauss.

Viņš sacīja, ka mērķis ir samazināt nodarbināto skaitu līdz 1000 cilvēkiem, lai airBaltic spētu darboties un atgriezties pie peļņas, cik ātri vien iespējams. "Kad mēs atsāksim izaugsmi, mēs šos cilvēkus nodarbināsim atkal. airBaltic mērķē uz 2500 darbiniekiem, jo mēs gribam turpināt izaugsmi nākotnē," teica Gauss.

Tāpat vēstīts, ka airBaltic auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

airBaltic reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 256,473 miljoni eiro, liecina Firmas.lv informācija. 

Latvijas valstij pieder 80,05% airBaltic akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - gandrīz 20% akciju.

Top komentāri

oskars
o
man nav skaidrs , kadel krizej butu ne no sa ne no ta jabeidzas ? Vai virusam butu jabeidzas pasam no sevis ? Domaju ,ka viruss lidz rudenim tikai attistisies...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas