Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

airBaltic plāno līdz 2030.gadam sasniegt oglekļa neitralitāti

Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic darīs visu, lai kļūtu par zaļāko lidsabiedrību Eiropā un līdz 2030.gadam sasniegtu oglekļa neitralitāti, teikts lidsabiedrības ilgtspējas ziņojumā.

airBaltic publiskojusi pirmo ilgtspējas ziņojumu, apkopojot informāciju par airBaltic un tās meitasuzņēmumu ilgtspējas rādītājiem 2019.gadā. Ziņojumā teikts, ka mērķis kļūt par zaļāko lidsabiedrību Eiropā tika nosprausts pirms Covid-19 pandēmijas sākuma, tomēr kompānija darīs visu, lai šo mērķi sasniegtu. Viens no pirmajiem un nozīmīgākajiem soļiem ir flotes modernizēšana, pārejot uz vienotu Airbus A220-300 floti.

airBaltic iecerējusi līdz 2030.gadam sasniegt oglekļa neitralitāti. Oglekļa neitralitāte atbilstoši Eiropas Parlamenta noteiktajam nozīmē līdzsvara saglabāšanu starp oglekļa izmešu un oglekļa absorbcijas no atmosfēras apjomiem ar oglekļa piesaistītājsistēmām. Piesaistītājsistēma ir jebkura sistēma, kas absorbē vairāk oglekļa, nekā tā to emitē (piemēram, augsne, meži un okeāni).

airBaltic ilgtspējas ziņojumā skaidro, ka, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes līdzīga izmēra gaisa kuģiem, Airbus A220-300 rada par 20% mazāk oglekļa dioksīda (CO2) emisiju, par 50% mazāk slāpekļa dioksīda emisijas un četrreiz mazāku trokšņa ietekmi.

airBaltic iespēju robežās plāno samazināt lidsabiedrības radīto piesārņojumu un atkritumu daudzumu, pēc iespējas lielu daļu radīto atkritumu pārstrādāt, samazināt emisijas, kā arī veicināt automašīnu koplietošanu. Lidsabiedrība arī aicina līdzīgus principus izmantot arī biznesa partnerus.

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka airBaltic koncentrējas uz vides, ekonomisko un sociālo ilgtspēju.

"Nākotnē uzvarētāji būs tie, kas jau patlaban strādā pie tās veicināšanas. Mēs sevi redzam pasaules mērogā kā piemēru tam, ko darām," pauda Gauss, norādot, ka, lai spētu turpināt izaugsmi, airBaltic ir jāīsteno papildu projekti, no kuriem pasaule un cilvēki gūs labumu ilgtermiņā. Viņš arī uzsvēra, ka pēdējie mēneši aviācijai bijuši ļoti sarežģīti, tāpēc airBaltic ieguldīs vēl vairāk darba, lai sasniegtu šo mērķi.

Jau vēstīts, ka šogad pirmajā pusgadā airBaltic pārvadāja 810 317 pasažierus, kas Covid-19 ietekmē bija par 64% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn.

airBaltic auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību airBaltic kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam Aircraft Leasing 1 - 3,86%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas