Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Baltcom Rīgā sācis piedāvāt RTR Planeta; NEPLP vērtē arī šī kanāla saturu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) patlaban vērtē arī kanāla RTR Planeta saturu, lai pārbaudītu tā līdzību ar kanāla Rossija RTR saturu, biznesa portālam Nozare.lv pastāstīja NEPLP vadītāja vietniece Aina Dulevska.

Ja tiks konstatēts, ka tas savā saturā, līdzīgi kā Rossija RTR, atspoguļo propagandu, arī šis kanāls uz laiku tikšot aizliegts. Tas varētu būt zināms tuvākajās nedēļās.

Kā novēroja biznesa portāls Nozare.lv, kabeļoperatora Baltcom tīklā Rīgā patlaban sākts piedāvāt kanālu RTR Planeta. Kā biznesa portālam skaidroja Baltcom TV pārstāve Gunta Līne, Baltcom šobrīd pēc klientu pieprasījuma testa režīmā uz diviem mēnešiem ir ieslēdzis kanālu RTR Planeta Rīgā un Rīgas apkaimē.

Tikmēr kabeļoperatora mājaslapā kopš 8.aprīļa bija redzams paziņojums klientiem, kurā norādīts: "Informējam, ka saskaņā ar NEPLP pieņemto lēmumu aizliegt retranslēt programmu RTR Planeta Latvijas teritorijā trīs mēnešus no šī lēmuma spēkā stāšanās dienas no šī gada 8.aprīļa uz trim mēnešiem tiek apturēta kanāla "RTR Planeta" retranslācija Baltcom pakalpojumu abonentiem."

Līne norādīja, ka šajā paziņojumā pieļauta kļūda un pēc Nozare.lv izrādītās intereses šodien kabeļoperatora mājaslapā RTR Planeta aizstāta ar Rossija RTR.

Tikmēr Dulevska biznesa portālam norādīja, ka jauna kanāla retranslēšana bez NEPLP akcepta nedrīkst notikt, tas ir pieļaujams vien "testa režīma laikā", kas savukārt nedrīkstētu būt ilgāks par vidēji 2 nedēļām. Ja Baltcom iecerējis šo kanālu testa režīmā rādīt 2 mēnešus, tas vairs neatbilstot testa režīmam, savukārt, ja kabeļoperators pēc pāris nedēļām šo kanālu nereģistrēs NEPLP, tas var draudēt ar administratīvo sodu.

Taču līdz tam laikam jau NEPLP būšot pieņēmusi lēmumu, vai kanāls RTR Planeta nav uz laiku aizliedzams Latvijā, norāda Dulevska.

Viņa arī skaidro - tā kā kanāls RTR Planeta ir reģistrēts ārpus Eiropas Savienības - Krievijā -, tad par tā satura pārkāpumiem atbildību uzņemas kabeļoperators.

Dulevska atklāja, ka patlaban par šo kanālu retranslēšanu Latvijas teritorijā ir diezgan neskaidra juridiskā situācija. Autortiesību dēļ Maskavas pārstāvji ar NEPLP vienojušies, ka Latvijā ir pārraidāms tikai un vienīgi kanāls Rossija RTR, tāpēc viņa sākumā pauda izbrīnu, kā Baltcom var pārraidīt RTR Planeta, taču vēlāk pati paskaidroja, ka Igaunijas īpašnieki nepiekrīt Maskavas pārstāvjiem un uzskata, ka arī RTR Planeta ir retranslējams Latvijā.

Arī Zviedrijas regulatoram, kas pārvalda kanālu Rossija RTR, atšķiras viedoklis ar Maskavu.

Kā ziņots, ar NEPLP lēmumu kanāla Rossija RTR retranslācija Latvijā aizliegta no 8.aprīļa uz trim mēnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas