Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

de facto: Jaunais TV3 un LNT īpašnieks, visticamāk, drīz vien kanālus pārdos tālāk

Nākamais televīzijas kanālu TV3 un LNT īpašnieks ASV privātā kapitāla investīciju uzņēmums Providence Equity Partners (PEP) pēc laika kanālus varētu pārdot tālāk, ziņo LTV raidījums de facto. LTV vēsta, ka PEP jau kopš 80.gadu beigām savu klientu līdzekļus iegulda telekomunikāciju, interneta un mediju uzņēmumos visā pasaulē. Tā biznesa modelis - uzņēmumu nopirkt par vienu cenu un vēlāk pārdot par daudz augstāku.

"Jebkurš fonds darbojas ar domu, ka viņi ir īpašnieki uz laiku. Jebkura kompānija, kuras īpašnieks ir privātā kapitāla investīciju fonds, tiek gatavota pārdošanai. Jautājums var būt tikai par to, vai tas būs pēc trīs, pieciem vai septiņiem gadiem," skaidro investīciju konsultants Aivars Jurcāns.

Kompānijas, kas nodarbojas tieši ar žurnālistiku, PEP portfelī ir mazākumā – un šos uzņēmumus fonds pārdevis vidēji pēc četriem gadiem. Kopā ar citiem investoriem Providence ieguldījis vācu mediju koncernā ProSieben, lielākajā Spānijas preses izdevējā Ricoletos, un arī Honkongas televīzijas tirgus līderī TVB. Turklāt pirms pārdošanas mediju kompāniju mēdz reformēt – piemēram, kompāniju Univision, kurai pieder populārākie ASV televīzijas kanāli spāņu valodā, gaida atlaišanu vilnis un pāreja uz izklaides saturu.

LTV norāda, ka pirms pārdošanas investīciju fondi reformē sev piederošus uzņēmumus ar mērķi audzēt to vērtību. PEP jau pirms dažiem gadiem iegādājies mobilo sakaru un interneta operatoru Bite (strādā Latvijā un Lietuvā) un de facto secina, ka no Bite un bijušajiem MTG biznesiem veidos kādu jaunu, vērtīgāku Baltijas uzņēmumu. PEP, visticamāk, meklēs veidus kā samazināt izdevumus un optimizēt uzņēmuma darbību. Konkurences padomē šaubās par to, ka varētu liegt jaunajam investoram veikt kādas izmaņas redakciju vai kanālu darbā. Nosacījumu paturēt gan TV3, gan LNT ziņu dienestus padome izvirzīja pirms 5 gadiem, kad TV3 īpašnieks MTG iegādājas LNT, taču tas bija terminēts.

de facto atgādina, ka no likumu grozījumiem, kas pieņemti šonedēļ, izriet – televīzijas kanāli TV3 un LNT tiek atzīti par nacionālajai drošībai nozīmīgiem un to pārdošana būtu jāsaskaņo ar Ministru kabinetu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas